ΚΑΙ «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ» ΚΑΙ «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάπου 2.500 θερμόαιμοι Θεσσαλονικείς νέοι, εξέδραμαν για τρεις ημέρες στην γειτονική Βουλγαρία, -όπου το θερμόμετρο βρισκόταν στους δύο βαθμούς Κελσίου... ΚΑΙ «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάπου 2.500 θερμόαιμοι Θεσσαλονικείς νέοι, εξέδραμαν για τρεις ημέρες στην γειτονική Βουλγαρία, -όπου το θερμόμετρο βρισκόταν στους δύο βαθμούς Κελσίου και το χιόνι προκαλούσε σε βαθιές αναπνοές και φωτογραφήσεις-, προκειμένου να ζήσουν ευχάριστες στιγμές, τις οποίες απαγορεύεται, ένεκα κορωνοϊού, να απολαμβάνουν στην Ελλάδα.

Εκεί, τα οργισμένα και συγχρόνως «καταπιεσμένα» νιάτα, ξέδωσαν αποβάλλοντας μύρια-όσα απωθημένα συναισθήματα τούς δημιουργεί η σημερινή ελληνική πραγματικότητα και γέμισαν δύο νυχτερινά κέντρα με μουσική, τραγούδι, χορό και στριμωξίδι, ο ένας επάνω στον άλλον και απόλαυσαν ελεύθερη έκφραση, εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, νοσήσαντες είτε υποψήφιοι.

Από ό,τι αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν ήσαν μόνον οι νύχτες, ήσαν και οι ημέρες, κατά τις οποίες επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα και απόλαυσαν την θαλπωρή του ζεστού νερού σε ομαδικές πισίνες. Τα ίδια Μέσα, μάλιστα, αναφέρουν ότι κατά την επιστροφή τους, δεν ελέγχθηκαν στα σύνορα, όπως γίνεται συνήθως, με ράπιντ-τεστ παρά μόνο για την ταυτότητά τους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Επαναπατρίστηκαν περιχαρείς, γεμάτοι από εντυπώσεις και ωραίες αναμνήσεις και διόλου απίθανο, να επιστρέψουν στην χαρά και επόμενα Σαββατοκύριακα, καθώς μάλιστα η Βουλγαρία φημίζεται και για το μικρό ποσοστό πανδημίας, το οποίο έχει.

error: Content is protected !!