ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα του καθηγητή Παγκοσμίου Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας Δόκτορος... ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα του καθηγητή Παγκοσμίου Υγείας του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας Δόκτορος Stein Emil Volset και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet», η Γη μας, πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα μείωσης του πληθυσμού-της μέχρι το 2100 στα 8,8 δισεκατομμύρια, έναντι των 7,8 που υπάρχουν σήμερα και τα 9,7 δισεκατομμύρια, στα οποία θα έχει εκτοξευτεί κατά 2064.

Ο πληθυσμός τού πλανήτη Γη, είχε μειωθεί σημαντικά και κατά τον 14ο αιώνα, τότε που η Μαύρη Πανώλις είχε αντιμετωπισθεί χωρίς φάρμακα και είχε επιφέρει εκατομμύρια θανάτους. Την επόμενη φορά όμως, η μείωση, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, δεν θα οφείλεται σε κάποια πανδημία, αλλά θα αφορά, καθαρά, στην υπογεννητικότητα, και ενώ η πτώση, κατά ποσοστό, το 2017 ήταν της τάξης του 2,37, κατά το 2100 θα έχει αγγίξει, μειούμενο, το 1,66, κατώτερο δηλαδή του ποσοστού 2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα, προκειμένου να διατηρηθεί ο ανάλογος πληθυσμός στον πλανήτη.

Μέχρι τότε, είκοσι τρεις χώρες θα έχουν χάσει έως και το πενήντα τοις εκατό τού σημερινού πληθυσμού τους, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, η οποία από 1,4 δισεκατομμύρια θα συρρικνωθεί στα 732 εκατομμύρια, ενώ στις ΗΠΑ οι «λευκοί» πλέον θα αποτελούν μειονότητα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης πως κατά το έτος αυτό, Ευρώπη και η Ασία θα έχουν λιγότερη επιρροή στον κόσμο, ενώ Αφρική και Αραβικός κόσμος θα διαμορφώνουν νέες καταστάσεις, με τις ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Νιγηρία, να αποτελούν κυρίαρχες Δυνάμεις. Αυτά τα δυσοίωνα από την προαναφερόμενη έρευνα, καθαρά προφητική, την οποία, ωστόσο, κανείς από εμάς δεν θα έχει την τύχη να διαπιστώσει αν επαληθευθεί.

error: Content is protected !!