Τέλος τα γέλια για 11 ημέρες… Τέλος τα γέλια για 11 ημέρες…
…στη Β. Κορέα: Τα πιο τραβηγμένα μέτρα στη μνήμη του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Απίστευτες είναι ορισμένες από τις απαγορεύσεις που φέρονται να έχουν επιβληθεί... Τέλος τα γέλια για 11 ημέρες…

…στη Β. Κορέα: Τα πιο τραβηγμένα μέτρα στη μνήμη του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Απίστευτες είναι ορισμένες από τις απαγορεύσεις που φέρονται να έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα, για να τιμηθεί η μνήμη του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, δέκα χρόνια από τον θάνατό του.

Στην πρωτεύουσα Πιονγκγιανγκ ήχησαν για τρία λεπτά οι σειρήνες συναγερμού, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, τα οχήματα κόρναραν ενώ σφύριζαν τα πλοία και τα τρένα.

North Korea Anniversary

Τίποτα περίεργο σε όλα αυτά, ούτε ξενίζει ιδιαίτερα το προσκύνημα σε αγάλματα του θανόντος ηγέτη.

Τα μέτρα που προκαλούν έκπληξη είναι η εντεκαήμερη απαγόρευση γέλιου, κατανάλωσης αλκοόλ και συμμετοχής σε οποιαδήποτε ψυχαγωγική δραστηριότητα, ακόμη και σε ψώνια.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Radio Free Asia (RFA) που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Independent, μεταδίδει τη σχετική είδηση, επικαλούμενο μαρτυρία κατοίκου της συνοριακής πόλης Σινούιτζου ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι εντοπίζονται από τις αρχές εύθυμοι ή μεθυσμένοι παραβιάζοντας τους κανόνες των 11 ημερών θα συλλαμβάνονται. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο παρελθόν άνθρωποι που συνελήφθησαν σε αντίστοιχες περιόδους πένθους στη μνήμη του βορειοκορεάτη ηγέτη αντιμετωπίστηκαν ως αντιφρονούντες. «Τους πήραν και δεν τους ξαναείδαμε», φέρεται να είπε ο κάτοικος στο RFA.

Εκτός από το γέλιο απαγορεύεται και το δυνατό κλάμα, ακόμη και σε κάποιον που μπορεί να έχει χάσει ένα κοντινό του πρόσωπο. 

North Korea Anniversary

Η περίοδος θρήνου παραδοσιακά κρατά για δέκα μέρες αλλά φέτος προστέθηκε μία ακόμη ημέρα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάλεσαν σήμερα τους πολίτες να παραμείνουν πιστοί στις αρχές του Κιμ Γιονγκ Ιλ και αφοσιωμένοι στον γιο του και νυν πρόεδρο της χώρας Κιμ Γιονγ Ουν.

Μεταδόθηκε επίσης βίντεο από την εκδήλωση που έγινε παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν με τη συμμετοχή εκατοντάδων αξιωματούχων της Πιογκνγιανγκ στον προαύλιο χώρο του ο Παλατιού του Ήλιου Κουμσουσάν, όπου είναι θαμμένος τόσο ο Κιμ Γιον Ιλ όσο και ο Κιμ Ιλ Σονγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ηγέτης της Βορείου Κορέας από το 1994 έως το 2011 οπότε και πέθανε στα 69 του χρόνια μετά από καρδιακή προσβολή.

skai.gr

error: Content is protected !!