ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Τρεις πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης παρέδωσε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια. Η μελέτη,... ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Τρεις πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης παρέδωσε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Παιδικών Χαρών, έγιναν με βασικό μέλημα την προσβασιμότητα και την ασφαλή χρήση τους, κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, με την αξιοποίηση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Τα πιο πάνω δημοσιεύθηκαν τις εφημερίδες, καθώς και η διαπίστωση ότι: «Οι τρεις νέες παιδικές χαρές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με τα πιο αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού ασφάλειας και της εγκατάστασής τους, ενώ στο σύνολό τους έχουν λάβει πιστοποίηση συμμόρφωσης με τα ισχύοντα πρότυπα».

Έστω και τρεις μόνο «παιδικές χαρές», με αυτές τις προδιαγραφές, κοστίζουν ασφαλώς κάποια χρήματα και είναι ευχάριστο, όσο και απαραίτητο και θεωρείται και σαν κοινωνική προσφορά και ιδιαίτερα προς το παιδί, το οποίο στις εποχές μας έχει χάσει τον φυσικό τρόπο ανάπτυξής του με το παιχνίδι, κλεισμένο μέσα στις πολύβοες και ανθυγιεινές πόλεις.

Το επίμαχο θέμα, ωστόσο, είναι το πώς θα επιβιώσουν αυτές οι τρεις παιδικές χαρές, όταν το παρελθόν των «συγγενών» τους, μας έχει πείσει για τα χειρότερα, καθώς οι υπεύθυνοι διαχειριστές τους, συνήθως τις εγκαταλείπουν στο έλεος της τύχης τους.

error: Content is protected !!