ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτά τα Χριστούγεννα, τα οποία θα γιορτάσουμε μεθαύριο, δεν θα είναι όπως προηγούμενα άλλα, ούτε όμως και όπως τα περυσινά.... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτά τα Χριστούγεννα, τα οποία θα γιορτάσουμε μεθαύριο, δεν θα είναι όπως προηγούμενα άλλα, ούτε όμως και όπως τα περυσινά. Επί δύο χιλιάδες είκοσι ένα χρόνια, τιμούμε την μεγάλη αυτή ημέρα τής χριστιανοσύνης, και για πολλούς, κατά διαφορετικές χρονικές περιόδους και περιστάσεις, η επέτειος αυτή επεφύλασσε διάφορες δοκιμασίες, καθώς όλοι και πάντα δεν είμαστε σε κατάλληλη θέση, ένεκα πολλών και διαφόρων που τυχαίνει να μας συμβαίνουν, να μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχείς. Αυτό, αφορούσε κάθε φορά και κάποιους άλλους, άλλοτε περισσότερους, άλλοτε λιγότερους, οι οποίοι πάντα προσδοκούσαν τα επόμενα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουν πιο χαρούμενοι και περισσότερο ευτυχείς και υγιείς.

Η σχετικά πρόσφατη επέλαση του κορωνοϊού, δυστυχώς την περασμένη χρονιά, μας ανάγκασε μηδ’ ενός εξαιρουμένου, να σκύψουμε το κεφάλι στον φόβο, τον πόνο και την απογοήτευση.

Εφέτος, τα πράγματα τείνουν να είναι ακόμη χειρότερα, καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν «χαθεί», από άκρου εις άκρον της Γης, ένεκα των κακών συνεπειών της πανδημίας, ενώ και άλλοι, των οποίων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, θα προστεθούν για να μας βυθίσουν σε ακόμη μεγαλύτερη θλίψη και δυστυχία.

Ας ευχηθούμε το κακό να περάσει γρήγορα και την επόμενη χρονιά να νιώσουμε ξανά την χαρά των ημερών, χωρίς πλέον απώλειες, οι οποίες είναι τόσο οδυνηρές.

error: Content is protected !!