ΡΑΠΕΡ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΑΠΕΡ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ποιός είπε, αλήθεια, πως οι πλούσιοι δεν έχουν καρδιά, πώς οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν έχουν αισθήματα και πως τα χρήματα... ΡΑΠΕΡ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ποιός είπε, αλήθεια, πως οι πλούσιοι δεν έχουν καρδιά, πώς οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν έχουν αισθήματα και πως τα χρήματα είναι όργανα στα χέρια τού Μαμωνά;

Όποιοι και αν το είπαν, ή το πίστεψαν μέχρι τώρα, ας διαβάσουν την είδηση και ίσως αλλάξουν, έστω και μερικώς, άποψη. Ο πασίγνωστος διεθνώς ράπερ και μεγαλοεπιχειρηματίας Κάνιε Γουέστ, -ο οποίος παρεμπιπτόντως μετέτρεψε και το όνομά του σε «Γιέ»-, ανακοίνωσε ότι όλα του τα σπίτια, -και είναι πάρα-πολλά-, τα μετατρέπει σε εκκλησίες! Δεσμεύθηκε, δε, να «επιλύσει τα προβλήματα της έλλειψης στέγης και τροφής» στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο Νοέμβριο, ως υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται σε χώρους στάθμευσης».

Κατά τα άλλα, επιτιθέμενος στους «καπιταλιστές», υπογράμμισε πως τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν, και πρωτοπόρος σε αυτήν την αλλαγή, δήλωσε: «Σε ένα χρόνο θα μείνω άστεγος. Θα μετατρέψω όλα τα σπίτια που έχω σε εκκλησίες. Οικοδομούμε αυτό το Ίδρυμα –εννοούσε την εταιρία του-,και θα είναι ένα μέρος, στο οποίο θα μπορεί να πηγαίνει ο καθένας. Θα λειτουργεί σαν μία κοινότητα καλλιτεχνών. Το φαγητό θα είναι πάντα διαθέσιμο.», δήλωσε.

Ελπιδοφόρο μήνυμα, το οποίο ίσως και να πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως και να βρει μιμητές, καθώς η φτώχεια μαστίζει τον πλανήτη μας, σε αντίθεση με τον πλούτο, ο οποίος ευνοεί ελάχιστους.

error: Content is protected !!