ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εδώ και κάποιες δεκαετίες πριν, είχαν ξεκινήσει και διαδοθεί αρκούντως κάποιες ειδήσεις για «παράλληλα σύμπαντα» και πιθανή παράλληλη βίωσή μας... ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εδώ και κάποιες δεκαετίες πριν, είχαν ξεκινήσει και διαδοθεί αρκούντως κάποιες ειδήσεις για «παράλληλα σύμπαντα» και πιθανή παράλληλη βίωσή μας σε αυτά, με την θεωρία, ίσως-, του διακτυνισμού.

Η επίσημη Επιστήμη, υπήρξε τότε και μέχρι σήμερα ιδιαίτερα επιφυλακτική και συχνά αρνητική ως και δηλώνουσα ότι τέτοιες «φαντασιοπληξίες στερούνταν πάσης σοβαρότητας και αλήθειας. Ενίοτε όμως, η Επιστήμη μας έχει συνηθίσει να αυτοαναιρείται και να που τώρα, εξετάζει και η ίδια την εκδοχή αυτή. Ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα, αναθυμόμαστε τον μύθο των Ταρτάρων, στα έγκατα της Γης, καθώς και ο Άδης. Σε ιστορικές εποχές, ο φιλόσοφος Αναξαγόρας, κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, είχε αναφερθεί στην ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου με τους λαούς, τις πολιτείες και τα ουράνια, ακόμη. σώματά του. Στις ακόμη νεότερες εποχές, αυτές τού σχετικού σκοταδισμού, υποστήριξαν την θεωρία και οι Γαλιλαίος, Φράνγκλιν και Λίχτενμπεργκ.

Το 1818, ο John Cleves Symmes διακήρυξε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και ανακοίνωσε στους Επιστήμονες ότι η Γη ήταν φτιαγμένη από αρκετές ομόκεντρες σφαίρες με μεγάλες οπές στους πόλους. Πλέον πρόσφατα, ο επίσης Aμερικανός ερευνητής Cyrus Teed θεώρησε ότι η επιφάνεια της Γης μπορεί να είναι το εσωτερικό κέλυφος μίας σφαίρας, και εμείς να βιώνουμε μέσα σε αυτό.

Σήμερα, οι Επιστήμονες, φαίνεται να αλλάζουν γνώμη και πρόσφατα ανακοινώθηκε πως Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να υπολογίσουν τον θεωρητικό αριθμό των «συμπάντων», τα οποία δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα τής Μεγάλης Έκρηξης, του γνωστού «Big Bang». Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, η Μεγάλη Έκρηξη δημιούργησε 10 εις την χιλιοστή δεκάτη έκτη (10^1016) «σύμπαντα». Πιθανολογούν, δε, ότι είναι αρκετά εφικτό το ένα σύμπαν να υπάρχει μέσα στο άλλο, όποτε μέσα σε αυτά και ο πλανήτης μας.

Δεν είναι αστείο να θυμηθούμε πως και ο Ιούλιος Βερν στο έργο του «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», κάτι τέτοιο υπαινισσόταν. Το μέλλον και η εξέλιξη της Επιστήμης, αν συνεχίσει να μην κλείνει τα μάτια, θα φέρουν αποδείξεις, ούτως ή άλλως.

error: Content is protected !!