Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από χειρονομία που έμαθε μέσω του Tik Tok Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από χειρονομία που έμαθε μέσω του Tik Tok
Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία του Κεντάκι έσωσε αγνοούμενη έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα, χάρη σε μια γνωστή στο Tik Tok χειρονομία που... Αγνοούμενη έφηβη σώθηκε από χειρονομία που έμαθε μέσω του Tik Tok

Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία του Κεντάκι έσωσε αγνοούμενη έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα, χάρη σε μια γνωστή στο Tik Tok χειρονομία που εκείνη έκανε και αναπαριστά την έκκληση για βοήθεια λόγω ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα λεγόμενα της αστυνομίας.

Η δεκαεξάχρονη από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνα, δηλώθηκε ως αγνοούμενη από τους γονείς της την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Λόρελ (Laurel County Sheriff’s Office) στο Κεντάκι. Την περασμένη Πέμπτη, ένας οδηγός στο Κεντάκι κάλεσε τον αριθμό 911 (αριθμός έκτακτης ανάγκης της Βόρειας Αμερικής), προκειμένου να αναφέρει ότι είδε ένα κορίτσι που βρισκόταν σε κίνδυνο μέσα σε ένα όχημα εντός της πολιτείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το  Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Λόρελ, “Ο μηνυτής βρισκόταν πίσω από το όχημα και παρατήρησε ένα κορίτσι, το οποίο επέβαινε στο όχημα και έκανε χειρονομίες γνωστές στην πλατφόρμα “Tik Tok” για την έκκληση βοήθειας λόγω ενδοοικογενειακής βίας”.

Η χειρονομία που χρησιμοποίησε το κορίτσι, πρόκειται για ένα σήμα, το οποίο γίνεται με το ένα χέρι και μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, σύμφωνα με το Canadian Women’s Foundation. Κάποιος ο οποίος κάνει το σήμα, κρατά το χέρι του πάνω με την παλάμη στραμμένη με κατεύθυνση αντίθετη του προσώπου του, έπειτα βάζει τον αντίχειρά του μέσα στην παλάμη του και κλείνει τα δάχτυλά του, προκειμένου να “παγιδεύσει” τον αντίχειρά του.

Το κορίτσι έμαθε την συγκεκριμένη χειρονομία μέσω του Tik Tok. Το άτομο που κάλεσε το 911 ακολούθησε το όχημα, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έφηβη, για επτά μίλια -περίπου 11 χιλιόμετρα- μεταφέροντας πληροφορίες στην αστυνομία, σύμφωνα με γνωστή ειδησεογραφική σελίδα του Κεντάκι (WYMT). Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στην αστυνομία να σταματήσει το όχημα στην άκρη και να σώσει το κορίτσι.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι ο ύποπτος μετέφερε το κορίτσι από την Βόρεια Καρολίνα στο Οχάιο, όπου ο ίδιος είχε συγγενείς. Έφυγαν από το Οχάιο όταν οι συγγενείς του συνειδητοποίησαν ότι το κορίτσι ήταν ανήλικο και το αναζητούσαν οι Αρχές.

Μέλος του Γραφείου του Σερίφη της Κομητείας Λόρελ αναφέρει το εξής: “Δεν γνωρίζουμε για πόσο πολύ το κορίτσι έκανε την χειρονομία σε άλλους οδηγούς ευελπιστώντας ότι θα καταλάβουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, διασχίζοντας την πολιτεία κατά την επιστροφή από το Οχάιο. Ευτυχώς, εν τέλει κάποιος αναγνώρισε το σήμα της”.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα την Πέμπτη και του καταλόγισε τις κατηγορίες της παράνομης κράτησης και της κατοχής πορνογραφικού υλικού από ανήλικο (πάνω από 12, αλλά κάτω των 18 ετών).

csii.gr

error: Content is protected !!