Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ στο θέατρο “Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού” Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ στο θέατρο “Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού”
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεάτρου Φίλοι» παρουσιάζει στο θέατρο Λύχνος, Τέχνης και Πολιτισμού, το «Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…», του διεθνώς βραβευμένου ποιήματος του... Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ στο θέατρο “Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού”

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεάτρου Φίλοι» παρουσιάζει στο θέατρο Λύχνος, Τέχνης και Πολιτισμού, το «Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…», του διεθνώς βραβευμένου ποιήματος του Δημήτρη Δεσποτάκη της Δαμητρός, κάνοντας το παρθενικό θεατρικό του ταξίδι με την Όλγα Μουργελά, στην θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία.

«Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…», βραβευμένος, πολυτονισμένος, ποιητικός λόγος. Ποίημα ευέλικτο, μα και δυνατό σαν καταπέλτης, έναντι της κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Τόμας Μπρούς (Έλγιν). Η γραφή, έχει τα χαρακτηριστικά του καθαρού, εννοιολογικού ελληνικού λόγου. Λέξεις, καταστάσεις, ερωτηματικά, σύμβολα και παραπομπές που λάμπουν στο κείμενο, όπως τα αιώνια γλυπτά του αείφεγγου βράχου της Ακροπόλεως.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & της International Action Art

Εμφανίζονται με Αλφαβητική σειρά

Ανδρέου Θωμάς
Μανάφας Σωτήρης
Μουργελά Όλγα
Ξηνταριανού Μαρλού
Παπαγεωργίου Κώστας
Παπαγεωργίου Νένα
Παπαγεωργίου Ρένα
Σκουρλή Αθηνά

Παραγωγή: Όλγα Μουργελά – Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χαλκιδικής 83, Γκάζι

Είσοδος: 8,00€ ατέλεια 5,00€

Για κρατήσεις Τηλ.: 2110121686

error: Content is protected !!