ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πρωτοχρονιά και το 2020, μάλλον στραβοπάτησε και μπήκε. Φορτώνοντας τον πολύπαθο Άγιο Βασίλη με δώρα καταστροφής, όπως του ιού, της... ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πρωτοχρονιά και το 2020, μάλλον στραβοπάτησε και μπήκε. Φορτώνοντας τον πολύπαθο Άγιο Βασίλη με δώρα καταστροφής, όπως του ιού, της φτώχειας των λαών, της οικονομικής κρίσης σε όλο τον κόσμο και τα λοιπά και τα λοιπά, ο προηγούμενος χρόνος, αυτός ντε που έφυγε και που έβαλε στο σακί του από Καισαρείας και τα όσα του είχε φορτώσει ο προκάτοχός του 2020, και που δεν μπόρεσαν ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι οικονομολόγοι, ούτε οι προξενητές πολεμικών ρήξεων να επανορθώσουν.

Συσσωρευμένα τα προβλήματα του κόσμου λοιπόν, συσσωρευμένοι και εμείς στα σπίτια μας, ή καλύτερα απομονωμένοι και χωρίς συσσώρευση, (διαγράψτε την λέξη «συσσωρευμένοι»), αφού για μύριους-όσους φόβους αναγκαστήκαμε να κλειστούμε για μία ακόμη φορά στις οικίες μας με ένα-δύο συγγενικά ή φιλικά μας πρόσωπα κι αυτό, με τον τρόμο τής υποψίας τού μη τυχόν και κάποιοι από τους επιλεγμένους προσκεκλημένους μας, μεταφέρουν και μας αφήσουν μαζί με το πρωτοχρονιάτικο δώρο τους και κάποια σταγονίδια κορωνοϊού.

Το παρήγορο πάντως είναι, όπως ανακοινώνουν ξένοι επιστήμονες και όπως διαβεβαίωσε και στο Διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός μας, ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο τέλος, αν όχι των πολέμων, του μαρασμού τής παγκόσμιας οικονομίας, της φτώχειας και άλλων δεινών, τουλάχιστον όμως σε αυτό της παρούσης πανδημίας. Υπομονή, λοιπόν, και αν δεν περάσαμε και εφέτος καλά, μπόρα είναι θα περάσει, -όποτε και αν γίνει αυτό-, γιατί είναι αποδεδειγμένο, τελικά, πως όλες οι μπόρες κάποια στιγμή περνάνε και ξαναβγαίνει ο ήλιος.

error: Content is protected !!