ΕΣΑΕΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝΤΕΣ ΕΣΑΕΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι Έλληνες, έχουμε μία τάση, να πιστεύουμε πάντα τα όσα μας τάζουν, κι αυτό γιατί περνάμε πολλές στερήσεις, για πολλούς... ΕΣΑΕΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι Έλληνες, έχουμε μία τάση, να πιστεύουμε πάντα τα όσα μας τάζουν, κι αυτό γιατί περνάμε πολλές στερήσεις, για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και ο οικονομικός παράγων, τουτέστιν η οικονομική μας ανέχεια, στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.

Αυτή η στέρηση, η οποία μεταφράζεται σε φτώχεια, έτσι ώστε πολλοί να στερούνται πολλά και μάλιστα σε εποχές κατά τις οποίες τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εντελώς απαραίτητα για την καλύτερη επιβίωσή μας αλλά δύσκολο να αποκτηθούν ένεκα υψηλού κόστους, μας κάνει να νιώθουμε εξ’ ανάγκης σφοδρές επιθυμίες και ως εκ τούτου να επιζητούμε «ταξίματα» οικονομικής φύσης, κάτι που ανέκαθεν μας υπόσχονταν οι διάφορες Κυβερνήσεις της χώρας μας.

Με την είσοδο του 2022, η Κυβέρνηση εξήγγειλε και βαίνει προς την πραγματοποίηση είκοσι τριών «αλλαγών», οι οποίες θα έχουν κύριο στόχο τους την ανάνηψη των οικονομικών μας και αυτό ακούγεται πολύ ευχάριστο. Επανεκτιμήσεις θα προσδιορισθούν σε φορολογικά θέματα, ΕΝΦΙΑ, ανεργεία, με επιδόματα και ενισχύσεις σε διάφορους κλάδους, καθώς και αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να προλαμβάνουμε του λοιπού κάθε κακό, πριν μας αιφνιδιάσει αυτό.

Παράλληλα, διαβάζω πως θα αυξηθούν οι μισθοί κατά δύο τοις εκατό τον μήνα, κάπου δηλαδή με βάση τα τετρακόσια ευρώ κατά οκτώ ευρώ επιπλέον και ανεβαίνοντας κατά την μισθολογική κλίμακα, ενώ θα δημιουργηθούν και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Έτσι, θα μπορέσουμε και να ανταποκριθούμε ευχερέστερα στις συνεχώς παρατηρούμενες αυξήσεις τού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, των ανερχομένων τιμών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τροφίμων και ένδυσης, και λοιπών συναφών. Ας ευχηθούμε και καλύτερα ακόμη.

error: Content is protected !!