Instagram | In-app συνδρομές για αποκλειστικό περιεχόμενο και stories Instagram | In-app συνδρομές για αποκλειστικό περιεχόμενο και stories
Τον τελευταίο χρόνο δόθηκε έντονη εστίαση στο να επιτραπεί σε χρήστες – δημιουργούς περιεχομένου να έχουν έσοδα από τη δουλειά τους σε ένα ευρύ... Instagram | In-app συνδρομές για αποκλειστικό περιεχόμενο και stories

Τον τελευταίο χρόνο δόθηκε έντονη εστίαση στο να επιτραπεί σε χρήστες – δημιουργούς περιεχομένου να έχουν έσοδα από τη δουλειά τους σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών. Το Twitter για παράδειγμα άνοιξε εφαρμογές για Super Follows και Ticketed Spaces τον Ιούνιο, οι οποίες, έχουν κάποιες ομοιότητες με αυτήν την νέα λειτουργία που θέλει να λανσάρει το Instagram. Τα Super Follows επιτρέπουν στους χρήστες του Twitter να μοιράζονται αποκλειστικά tweet με συνδρομητές. Κάτι παρόμοιο έχει σκοπό να φέρει το Instagram στους χρήστες του. 

Μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιο έσοδο σήμερα ένας χρήστης του Instagram είναι μέσω χορηγών και συνεργασιών με τρίτους, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες όπως για παράδειγμα το YouTube το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να παίρνουν έσοδα από διαφημίσεις. Το Instagram όμως θέλοντας να κάνει πιο ελκυστική την πλατφόρμα του για δημιουργούς και influencers, και θέλοντας να απομακρυνθεί από τις συμβατικές διαφημίσεις για δημιουργία εσόδων, είναι έτοιμο να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό με τη μορφή των συνδρομών, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να βλέπουν αποκλειστικό περιεχόμενο από τους αγαπημένους τους δημιουργούς/influencers στο Instagram. 

Στην πράξη, η συνδρομή που θα γίνεται, θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς για αποκλειστικό περιεχόμενο που δεν θα βλέπουν οι χρήστες οι οποίοι δεν πληρώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από τον μηχανικό Alessandro Paluzzi, μια συνδρομή θα περιλαμβάνει ένα “Member Badge”, το οποίο θα δίνει στους συνδρομητές ένα “ειδικό badge” δίπλα στο όνομα χρήστη τους και θα τους επιτρέπει πρόσβαση στο “Αποκλειστικό περιεχόμενο”.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα δημιουργίας Instagram badges όπου οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν αυτά τα badges. Πρόκειται στην ουσία για πακέτα τα οποία θα μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους Influencer, Youtubers, Livestreamers κ.α. Αυτό είναι ένα παρόμοιο σύστημα όπως αυτό του Twitch (Αμερικανική υπηρεσία ζωντανής ροής βίντεο που εστιάζει στη ζωντανή ροή βιντεοπαιχνιδιών, προσφέρει μουσικές εκπομπές, δημιουργικό περιεχόμενο κ.α.).

Οι συνδρομές σε δημιουργούς θα κυμαίνονται από 0.99 δολάρια έως 4.99 δολάρια το μήνα. Ακόμα όμως, δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία που θα εισαχθεί το νέο αυτό χαρακτηριστικό του αποκλειστικού περιεχομένου. Το μόνο σίγουρο είναι πως και το Instagram θα πάρει κάποιο μερίδιο από αυτές τις αγορές και τις συνδρομές.

Οι συνδρομές είναι μόνο μία από τις πολλές λειτουργίες που έχει ως στόχο να φέρει εις πέρας το Instagram προκειμένου να επεκτείνει τις ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων για δημιουργούς στην πλατφόρμα. Ακόμη, όπως αποκάλυψε ο  μηχανικός Alessandro Paluzzi, εκτός από τις συνδρομές περιεχομένου, ετοιμάζεται και η υπηρεσία “Αποκλειστικές Ιστορίες”, όπου οι χρήστες, μέσω πληρωμής, θα μπορούν να παρακολουθούν stories σε αποκλειστικότητα. Από τον Μάιο του 2021 το Instagram ξεκίνησε να διερευνά μία νέα δυνατότητα, τα “exclusive stories” δηλαδή τα stories τα οποία θα είναι για άτομα που θα έχουν κάνει συνδρομή. Οι αποκλειστικές ιστορίες διαφοροποιούνται στη ροή των stories με μοβ περίγραμμα (παρόμοια με το πως οι αναρτήσεις των στενών φίλων διαφοροποιούνται με ένα πράσινο περίγραμμα και όχι με κόκκινο όπως τα stories που τα βλέπουν όλοι οι ακόλουθοι). Όταν θα προσπαθείτε να παρακολουθήσετε μια αποκλειστική ιστορία χωρίς να είστε θαυμαστές του ατόμου που την μοιράζεται, θα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο το οποίο θα σας λέει ότι μόνο οι θαυμαστές μπορούν να την παρακολουθήσουν.

csii.gr – theverge.com – macrumors.com

error: Content is protected !!