ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όσοι μέχρι σήμερα ακούσαμε για ύπαρξη εξωγήϊνων όντων, πιστέψαμε ότι υπάρχουν ή έστω αναρωτηθήκαμε, αλλά μας επέβαλλαν οι επιστήμονες να... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όσοι μέχρι σήμερα ακούσαμε για ύπαρξη εξωγήϊνων όντων, πιστέψαμε ότι υπάρχουν ή έστω αναρωτηθήκαμε, αλλά μας επέβαλλαν οι επιστήμονες να μην πιστεύουμε σε τέτοιες φανταστικές «αηδίες» και τα λοιπά, χαρείτε διότι επιτέλους η Επιστήμη φαίνεται να τους ανακάλυψε και η ίδια και τώρα μας προετοιμάζει για την υποδοχή τους.

Αυτό τουλάχιστον τεκμαίρεται από την απόφαση της ΝΑΣΑ να προσλάβει είκοσι τέσσερεις ιερωμένους και να τους εκπαιδεύσει ειδικά, στο πώς θα πρέπει να υποδεχθούν τους εκ του Διαστήματος επελαύνοντες, και πώς να διδάξουν και εμάς να τους δεχθούμε αναλόγως.

Το πρόγραμμα αυτού του εγχειρήματος που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϊ για να αντιμετωπίσει ερωτήματα σχετικά με το πώς η ζωή από έναν άλλο πλανήτη μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη για τους Θεούς και τη δημιουργία, τους κατοίκους τού έτερου πλανήτη που θα τους «υποδεχθεί» καλώς ή κακώς.

Αν αναλογιστούμε δε, το πόσες θρησκείες, αιρέσεις και παρακλάδια αιρέσεων υπάρχουν στον δικό μας πλανήτη και πόσο εχθρικά συμπεριφέρονται αλλήλοις, επόμενο είναι αν μας κουβαληθούν και άλλες θρησκείες από το Διάστημα να μπερδευτούμε και ή να τους απεμπολήσουμε με κάθε τρόπο, ή να μας εξολοθρεύσουνε αυτοί. Άραγε, θα ζήσουμε να «απολαύσουμε» μία τέτοια συγκυρία; Οι εμπνευστές και καθοδηγητές αυτού του σχεδίου, αναφέρονται στο απώτερο μέλλον, καθώς προς το παρόν, λένε, δεν γνωρίζουν ακόμη αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, άλλους γαλαξίες και όπου δει αλλού.

Επί του παρόντος και παραμονή Χριστουγέννων εκτόξευσαν το διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» για διάφορες ανιχνεύσεις και το rover «Rosiland Franklin» θα εκτοξευτεί εντός του έτους, προκειμένου να εξερευνήσει τον πλανήτη Άρη αναζητώντας απολιθωμένα μικρόβια σε μία προσπάθεια να ανιχνεύσει ίχνη ζωής που μπορεί να είχαν υπάρξει κατά το παρελθόν στον «κόκκινο» πλανήτη.

Στην Αφροδίτη πάλι, οι επιστήμονες έχουν οσμιστεί ύπαρξη αμμωνίας και υποθέτουν σε ενδεχόμενο φιλοξενίας ανθρώπινης ζωής. Όμως, όσο μακρά και αν φαίνονται τυχόν επιτεύγματα επικοινωνίας, κείσαι και κείσαι, καλό είναι να προετοιμάζονται ξεκινώντας από τους εκπαιδευμένους ιερείς, και βλέπουμε.

error: Content is protected !!