Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όσοι πιστεύουμε ακόμη πως ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο με κάποια κακά υπολειπόμενα «ελαττώματα», τα οποία πασχίζουμε κατά γενική ομολογία... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όσοι πιστεύουμε ακόμη πως ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο με κάποια κακά υπολειπόμενα «ελαττώματα», τα οποία πασχίζουμε κατά γενική ομολογία να μετατρέψουμε σε «αγαθοεργήματα», οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πλανώμεθα πλάνην οικτράν!

Τουλάχιστον, ως προ το φιλοπόλεμον του χαρακτήρα μας και τα επεκτατικά μας σχέδια, όπου το συμφέρον μας καλεί, μάλλον κάτι τέτοιο και για αιώνες ακόμη, δεν προκύπτει. Καθημερινά μάς απασχολούν ειδήσεις περί πολέμων που ξεσπούν ή πρόκειται να ξεσπάσουν παντού, μανιώδεις κούρσες εξοπλισμών όλων των κρατών τού πλανήτη, διεκδικήσεις εδαφών, απειλές και φοβέρες που συχνά υπογραμμίζουν το αίμα, και ο παράλογος αφανισμός ενόχων τε και αθώων θυμάτων.

Ενημερώνομαι πως η Κίνα έχει αρχίσει να ξεπερνά τη Ρωσία όσον αφορά την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και πάντα σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή ετοιμάζει, για την έναρξη της μαζικής παραγωγής, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου «drone», με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ταχύτητα, -για όσους γνωρίζουν περί αυτών-, 30 MAX, η οποία είναι μεγαλύτερη και από αυτή του πυραυλικού συστήματος «Avangard».

Στόχος τού όχι και τόσο αθώου αυτού «drone» θα είναι η αναγνώριση εχθρικών σημείων και πολεμικών εγκαταστάσεων και, -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες-, η εκτέλεση χτυπημάτων με θερμοπυρηνικά όπλα, ενώ η Ρωσία, η οποία ετοιμάζει το δικό της παρόμοιο και μέχρι τώρα στα 27 ΜΑΧ, ανακοινώνει πως η Κίνα πειραματίζεται στην κατασκευή ενός πυρομαχικού ικανού να κινείται με ταχύτητα 6 Mach και να χτυπά στόχους σε απόσταση 3000 km. Τι τα θέλουμε, τι τα γυρεύουμε! Η πολεμική μας αδηφαγία καλά κρατεί και βασιλεύει.

error: Content is protected !!