ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ VS ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ VS ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το παρήγορο στις ημέρες μας είναι ότι ακόμη δεν εξέλειπαν εντελώς οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εμφορούνται από ευγενικά και... ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ VS ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το παρήγορο στις ημέρες μας είναι ότι ακόμη δεν εξέλειπαν εντελώς οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι εμφορούνται από ευγενικά και φιλανθρωπικά αισθήματα. Σε ένα κόσμο, ο οποίος μαστίζεται από ατομικισμό και αδιαφορία ως προς τον κάθε διπλανό μας, υπάρχουν και οι οάσεις των εξαιρέσεων, οι οποίες ενίοτε έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μας γεμίζουν με παρήγορες ελπίδες.

Τέτοιοι άνθρωποι, περνούν συνήθως απαρατήρητοι, γιατί σκοπός τους είναι αποκλειστικά και μόνον η αλληλεγγύη και η βοήθεια μέσα από την καρδιά τους και όχι για να επιδειχθούν και να κερδίσουν πρόσκαιρα χειροκροτήματα. Ένας, ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι και ο διάσημος ηθοποιός τού Χόλλυγουντ Κίανου Ρήβς, ο οποίος απασχόλησε τελευταία το περιοδικό «Carezare», το οποίο , με την σειρά του, αποκάλυψε πως ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός και πριν από όλα Άνθρωπος, έχει δωρίσει συνολικά το 70% των αμοιβών του από τη συμμετοχή του στην παραγωγή τού «The Matrix» ώστε να βρεθεί θεραπεία για τη λευχαιμία, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει και ένα φιλανθρωπικό σωματείο στήριξης ανθρώπων με καρκίνο, στο οποίο δεν έδωσε το όνομά του, θέλοντας να περάσει όσο γινόταν απαρατήρητος.

Ο ίδιος, είχε δηλώσει παλαιότερα, σε συνέντευξή του: ««Τα λεφτά, δεν σημαίνουν τίποτα για εμένα. Έχω βγάλει πολλά χρήματα στην καριέρα μου και θέλω να χαρώ τη ζωή και να μην αγχώνομαι για την κατάσταση του λογαριασμού μου στην τράπεζα. Συνεχώς δίνω πολλά και προσπαθώ να ζω απλά. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως το να έχεις υγεία είναι πιο σημαντικό». Ηθικόν δίδαγμα: Όσο υπάρχουν φιλεύσπλαχνοι καθώς ο Κίανου Ρηβς, η ανθρωπότητα θα μπορεί να είναι βέβαιη πως τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης θα επιστρέψουν, σαν εκπορθηθεί το κάστρο της αναλγησίας.

error: Content is protected !!