15 έξυπνα και οικολογικά κόλπα που ξεχάσαμε με τα χρόνια αλλά είναι τα πιο αποτελεσματικά 15 έξυπνα και οικολογικά κόλπα που ξεχάσαμε με τα χρόνια αλλά είναι τα πιο αποτελεσματικά
Οι ακόλουθες 15 συμβουλές είναι εξαιρετικές για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και επιπλέον είναι όλες πολύ γρήγορες και εύκολες. Απλά εμπιστευτείτε μας... 15 έξυπνα και οικολογικά κόλπα που ξεχάσαμε με τα χρόνια αλλά είναι τα πιο αποτελεσματικά

Οι ακόλουθες 15 συμβουλές είναι εξαιρετικές για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και επιπλέον είναι όλες πολύ γρήγορες και εύκολες.

Απλά εμπιστευτείτε μας σε αυτό – τις ελέγξαμε ένα- ένα και όλες λειτουργούν υπέροχα!

Φούρνος μικροκυμάτων

Βάλτε λίγο σαπούνι σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι και μετά τρίψτε το με ένα σφουγγάρι για να πάρετε μια καλή ποσότητα αφρού. Βάλτε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, ενεργοποιήστε τον με ελάχιστη ισχύ για 30 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε την πόρτα και σκουπίστε το φούρνο μικροκυμάτων από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων δεν είναι μόνο πολύ πιο εύκολος, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης στην απομάκρυνση τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές και μικρόβια που έχουν κολλήσει στο σφουγγάρι.

Στρώματα

Με το πέρασμα του χρόνου, όλα τα στρώματα λερώνονται. Για να φαίνονται σαν καινούργια, απλά πρέπει να τα πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα, να την αφήσετε για λίγες ώρες και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Όλα τα ίχνη βρωμιάς και μυρωδιών θα εξαφανιστούν. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης λειτουργική με έναν παλιό καναπέ.

Ξύλο κοπής

Ο συνδυασμός αλατιού και λεμονιών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθαρισμό των ξύλων κοπής. Μόλις καλύψετε το ταμπλό με αλάτι και το σκουπίσετε με ένα κομμένο λεμόνι, απλώς ξεπλύνετε το με λίγο ζεστό νερό.

Φρυγανιέρα

Με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας, μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα όλα τα δύσκολα σημεία στην φρυγανιέρα σας.

Βρύσες

Εάν σκουπίσετε την επιφάνεια μιας βρύσης με λίγο χαρτί κεριού, δεν θα εμφανιστούν λεκέδες νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σίδερο

Απλώστε λίγο χαρτί στην σιδερώστρα και μετά πασπαλίστε με λίγο αλάτι από πάνω. Γυρίστε τη ρύθμιση θερμότητας στο σίδερο σας στη μέγιστη, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό στο σίδερο και ότι η λειτουργία «ατμού» είναι απενεργοποιημένη. Περάστε το ζεστό σίδερο πάνω από το αλάτι – αυτό το κόλπο κάνει θαύματα και θα σας απαλλάξει  από τη βρωμιά.

Ασημικά

Εάν τοποθετήσετε ένα κομμάτι κιμωλίας τυλιγμένo σε γάζα στο συρτάρι ή στο κουτί με τα ασημικά σας μπορεί να τα αποτρέψει από το να χάσουν τη γυαλάδα τους ή να γίνουν μόνιμα λεκιασμένα.

Ρούχα

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τους λιπαρούς λεκέδες στα ρούχα χρησιμοποιώντας θρυμματισμένη κιμωλία. Απλώς τρίψτε την κιμωλία στο λεκέ και σε λίγες ώρες η κιμωλία θα απορροφήσει πλήρως το λίπος. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική για φρέσκους λεκέδες.

Βενετικές περσίδες

Ο καθαρισμός των βενετικών περσίδων μπορεί να είναι πολύ δύσκολος και χρονοβόρος. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μια παλιά κάλτσα για να καθαρίσετε τα μεμονωμένα μέρη των περσίδων με ελάχιστη προσπάθεια.

Τηγάνια

Η χρήση αλατιού είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Το αλάτι απορροφά το λάδι και βοηθά στην απομάκρυνση των κομματιών από καμμένα τρόφιμα. Αφού το αλάτι μείνει στο ταψί για μικρό χρονικό διάστημα, ξεπλύνετε και τρίψτε το στεγνό.

Χαλιά

Ανακατέψτε μια ποσότητα ξιδιού και δύο ποσότητες νερού μαζί σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού. Ψεκάστε το μείγμα σε λεκέδες στο χαλί και καλύψτε τους με ένα υγρό πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο, ρυθμίστε το στη λειτουργία ατμού και περάστε το πάνω από το πανί για 30 δευτερόλεπτα. Πείτε αντίο στους λεκέδες!

Νεροχύτες

Καθαρίστε το νεροχύτη με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα και, στη συνέχεια, βάλτε μερικές φέτες λεμονιού στο πώμα της πρίζας και ξεπλύνετε καλά με νερό.

Παράθυρα

Καθαρίστε τα παράθυρα με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά φροντίστε να τα στεγνώσετε με μια εφημερίδα. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των λεκέδων και θα δώσει μια λάμψη στα τζάμια.

Δυσάρεστες μυρωδιές

Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθετήστε σε προθερμανσμένο φούρνο. Το σπίτι σας θα γεμίσει με ένα μαγικό άρωμα και όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

newsitamea.gr

error: Content is protected !!