ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ ΜΕ «IQ» ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ ΜΕ «IQ» ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λέγεται Adhara, είναι ένα μελαμψό δεκάχρονο κοριτσάκι, πάσχει από το σύνδρομο νόσο «Asperger» και κοντεύει να τελειώσει το Πανεπιστήμιο! Όνειρό-της... ΔΕΚΑΧΡΟΝΗ ΜΕ «IQ» ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λέγεται Adhara, είναι ένα μελαμψό δεκάχρονο κοριτσάκι, πάσχει από το σύνδρομο νόσο «Asperger» και κοντεύει να τελειώσει το Πανεπιστήμιο! Όνειρό-της είναι να δουλέψει στην NASA, να πραγματοποιήσει υπερδιαστημικά ταξίδια, να εξερευνήσει άλλους κόσμους τού Σύμπαντος, αλλά ποτέ να μην εγκαταλείψει την Γη, όπου «γνωρίζει πολύ καλά» ότι ο Άνθρωπος έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ένεκα του οξυγόνου, ενώ σε άλλους πλανήτες δεν ευδοκιμεί η ζωή!

Από τα νηπιακά της χρόνια είχε παρεξηγηθεί σαν αυτιστικό παιδί και λόγω αυτού, τον πρώτο καιρό στο νηπιαγωγείο δεχόταν «μπούλινγκ», γι’ αυτό και την απέσυρε η μητέρα της. Αργότερα, στο σχολείο δεν έδινε καμία προσοχή στα μαθήματα, καθώς δεν την εξέφραζαν και έλεγε πως όλα αυτά, τα οποία της μάθαιναν τα γνώριζε ήδη και ήξερε μάλιστα και πιο πολλά. Τότε ήταν που επενέβη η Επιστήμη, την εξέτασαν ειδικοί και διαπίστωσαν πως το IQ της, έδειχνε τρεις βαθμούς περισσότερο από αυτό του Αϊνστάϊν.

Και από εκεί και πέρα άνοιξαν οι πύλες των «ειδικών σχολείων», ώστε σε ένα χρόνο μέσα να έχει τελειώσει το δημοτικό, σε άλλον έναν την Μέση Εκπαίδευση και τώρα να κοντεύει να αποφοιτήσει του Πανεπιστημίου, και μάλιστα σε δύο επιστήμες. Αναμφισβήτητα και δεν είναι το πρώτο ή το τελευταίο παιδί, το πρώτο ή τελευταίο άτομο επί της Γης με αυτά τα πνευματικά και γνωστικά προσόντα.

Η αντίθεση είναι πως εμείς οι υπόλοιποι, συχνά τέτοια πνεύματα τα περιθωριοποιούμε αρνούμενοι να πιστέψουμε πως δεν υπάρχουν μόνον αμαθείς και μέτριοι που διεκδικούν όλες τις θέσεις και τιμές στον πλανήτη μας!

error: Content is protected !!