Και ραντεβού στο… φεγγάρι υπόσχεται το Metaverse Και ραντεβού στο… φεγγάρι υπόσχεται το Metaverse
Και ραντεβού στο… φεγγάρι υπόσχεται το Metaverse καθώς σε σχετική ανάρτηση παρουσιάζεται σήμερα ένα βίντεο όπου στη λεζάντα αναφέρεται ότι σε αυτόν τον κόσμο «θα μπορούμε να... Και ραντεβού στο… φεγγάρι υπόσχεται το Metaverse

Και ραντεβού στο… φεγγάρι υπόσχεται το Metaverse καθώς σε σχετική ανάρτηση παρουσιάζεται σήμερα ένα βίντεο όπου στη λεζάντα αναφέρεται ότι σε αυτόν τον κόσμο «θα μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε ακόμα κι αν μένουν μακριά» δείχνοντας ένα ζευγάρι να φιλιέται πάνω στη Σελήνη. Μάλιστα ρωτά «πρώτο ραντεβού στο φεγγάρι, κανείς;».

Σύμφωνα με την εταιρεία το metaverse είναι η επόμενη εξέλιξη της κοινωνικής σύνδεσης. «Οι τρισδιάστατοι χώροι θα σας επιτρέψουν να κοινωνικοποιηθείτε, να μάθετε, να συνεργαστείτε και να παίξετε με τρόπους που ξεπερνούν αυτό που μπορούμε να φανταστούμε».

Το metaverse αναμένεται να αποτελέσει τη νέα πραγματικότητα, η οποία θα συναποτελείται από τον κανονικό κόσμο, το πεδίο της εικονικής πραγματικότητας και αυτό της ενισχυμένης πραγματικότητας (augmented reality).

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το νέο ψηφιακό περιβάλλον θα παίξουν τα ειδικά γυαλιά μέσω των οποίων θα μπαίνουμε σε αυτόν τον κόσμο, τα κοινωνικά δίκτυα, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά και οι ψηφιακοί χάρτες, όπως είναι αυτοί της Google.

Το Facebook, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικά στην εικονική (VR) και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), σκοπεύει να συνδέσει τα σχεδόν τρία δισεκατομμύρια χρήστες του μέσω διαφόρων συσκευών και εφαρμογών. Ο Ζούκερμπεργκ πιστεύει ότι το metaverse θα είναι προσβάσιμο σε VR, AR, PC, κινητές συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών. Ωστόσο εκτιμά ότι η ιδέα του metaverse θα χρειαστεί άλλα 10 έως 15 χρόνια για να υλοποιηθεί.

ertnews.gr

error: Content is protected !!