ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ… κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ… κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
Οι τάφοι των Σαλαμινομάχων πριν μπαζώσουν τη θάλασσα για να θεμελιώσουν τη σύγχρονη “Ελληνική” βαριά βιομηχανία. Και όμως οι κύριοι αυτοί συνεχίζουν το “έργο”... ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ… κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια

Οι τάφοι των Σαλαμινομάχων πριν μπαζώσουν τη θάλασσα για να θεμελιώσουν τη σύγχρονη “Ελληνική” βαριά βιομηχανία.

Και όμως οι κύριοι αυτοί συνεχίζουν το “έργο” τους, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας, λογικής και ηθικής.

Αφιερωμένο εξαιρετικά:

– Στην Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, στρατηγικά υπεύθυνη για τη δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων από αυτούς που κατέστρεψαν τους τάφους και την ανατολική πλευρά του Τύμβου.

– Στο Βουλευτή κο Μαρκόπουλο, ένθερμο υποστηρικτή του συγκεκριμένου ναυπηγείου, αδιαφορώντας για τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά εγκλήματα που προκάλεσε και προκαλεί.

– Στο Δήμαρχο Σαλαμίνας κο Παναγόπουλο ο οποίος έβαλε ταφόπλακα στους αρχαιολογικούς χώρους, ανάβοντας πράσινο φως στα καταστροφικά σχέδια του ΟΛΠ και της Κόσκο στις 25-9-19.

Ειδική κοινοποίηση:

– Στον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη ο οποίος συνέταξε εξώδικο εναντίον της προηγούμενης Υπουργού Πολιτισμού για πολύ μικρότερης σημασίας παρανομίες και αυθαιρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους.

– Στον πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίζεται ως υπέρμαχος της νομιμότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Υ.Γ. 1. Η κυρία Μενδώνη ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε το 2001 στη μετεγκατάσταση των ναυπηγείων γιατί προκαλούν σοβαρή άμεση και έμμεση βλάβη στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και θωράκισε την περιοχή με τον μέγιστο δυνατό βαθμό αρχαιολογικής προστασίας (ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας).

Υ.Γ. 2. Κανείς Υπουργός Πολιτισμού δεν τόλμησε να εγκρίνει οποιαδήποτε άδεια ή περιβαλλοντικούς όρους ή λιμενικό έργο ή κατασκευή από το έτος 1977 και εντεύθεν.

Υ.Γ. 3. Πώς θα ήταν η Σαλαμίνα αν αντί για ρύπανση, μόλυνση, και καταστροφή αξιοποιούσε τη μοναδική πολιτιστική της κληρονομιά?

Γράφει ο Γιώργος Κοκκινίδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

error: Content is protected !!