ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ανακοινώθηκε επίσημα σε εκπομπή τής τηλεόρασης της ΕΡΤ από τον ίδιο τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελο... ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ανακοινώθηκε επίσημα σε εκπομπή τής τηλεόρασης της ΕΡΤ από τον ίδιο τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελο Γιαμαρέλλο, ο οποίος δήλωσε πως το νέο φάρμακο «Anakirna 1», βελτιώνει κατά 64% την κατάσταση των ασθενών με πνευμονία και μειώνει κατά 50% τους θανάτους από κορωνοϊό.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής υπάρχει ένα αντιϊκό φάρμακο, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2021, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), με ελληνικό συντονισμό, ελληνικό σχεδιασμό και Έλληνες που διεξήγαγαν τις συνομιλίες με τον ΕΜΑ», δήλωσε ο κ. Γιαμαρέλλος, ο οποίος επίσης υπογράμμισε πως από τα τρία αντιϊκά φάρμακα κατά τού COVID19 που κυκλοφορούν σήμερα, αυτό είναι το πλέον αποτελεσματικό.

Τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Nature Medicine 4» (impact factor 54) στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 και δεν αναμένεται παρά και η έγκριση χορήγησής του, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως τέλος διευκρίνισε, ο διαπρεπής επιστήμονας, το φάρμακο αυτό υπήρχε σε κυκλοφορία εδώ και είκοσι χρόνια και δεν χρειάστηκε παρά η επανατοποθέτησή του κατά τις κλινικές δοκιμές, οι οποίες και απεδείχθησαν επιτυχείς. Εμείς αναγνωρίζοντες το επίτευγμα, να αποδεχθούμε για μία ακόμη φορά την αξία των ελλήνων επιστημόνων, ανταξίων απογόνων του Ιπποκράτη και του Γαληνού.

error: Content is protected !!