Άργησε αλλά αποκαλύφθηκε Άργησε αλλά αποκαλύφθηκε
Βίντεο από σύγκρουση βρετανικής φρεγάτας με ρωσικό υποβρύχιο Το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε περιστατικό «επαφής» του υποβρυχίου σόναρ βρετανικής φρεγάτας με ρωσικό υποβρύχιο στον βόρειο... Άργησε αλλά αποκαλύφθηκε

Βίντεο από σύγκρουση βρετανικής φρεγάτας με ρωσικό υποβρύχιο

File photo: Η βρετανική φρεγάτα που “ήρθε σε επαφή” με το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον βόρειο Ατλαντικό Screenshot via YouTube

Το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε περιστατικό «επαφής» του υποβρυχίου σόναρ βρετανικής φρεγάτας με ρωσικό υποβρύχιο στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό «στα τέλη του 2020».

Το ρωσικό υποβρύχιο έπλεε περίπου 200 μίλια βορείως των ακτών της Σκωτίας και οι Βρετανοί ανησυχούσαν για πιθανή δολιοφθορά σε υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών.

  • Για το λόγο αυτό στην περιοχή εστάλη η φρεγάτα HMS Northumberland, στην οποία επέβαινε τηλεοπτικό συνεργείο από το Channel 5 για τα γυρίσματα σειράς ντοκιμαντέρ για τη ζωή σε πολεμικά πλοία.

Σε ένα περιστατικό που χαρακτηρίζεται ως «συμβάν μίας πιθανότητας στο εκατομμύριο» η βρετανική φρεγάτα βρισκόταν ακριβώς πάνω από το ρωσικό υποβρύχιο το πλήρωμα άρχισε τη βύθιση του υποθαλάσσιου καλωδίου του ηχοεντοπιστικού συστήματος του πλοίου.

Το καλώδιο με τους ακριβούς ηχητικούς αισθητήρες προσέκρουσε πάνω στο υποβρύχιο και σύρθηκε στην επιφάνεια του με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά, που υποχρέωσε τη φρεγάτα να επιστρέψει για επισκευές στη βάση της.

Η στιγμή της πρόσκρουσης καταγράφηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο, με έκδηλο τον πανικό του πληρώματος όταν άρχισε να ηχεί ο συναγερμός του πλοίου. Μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει «τι στο διάολο  είναι αυτό;» και «τι χτύπησα μόλις, γα@@;»

hellasjournal.com

error: Content is protected !!