ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ; ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Οι μεταλλάξεις του COVID19, ανταγωνίζονται η μία την άλλη, καθώς και οι απόψεις και γνώμες των ειδικών, οι οποίοι μέχρι... ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Οι μεταλλάξεις του COVID19, ανταγωνίζονται η μία την άλλη, καθώς και οι απόψεις και γνώμες των ειδικών, οι οποίοι μέχρι να καταλάβουν τί γίνεται με την προηγούμενη, τους βρίσκει η επόμενη και ψάχνουν για νέες εξηγήσεις.

Ξεκινώντας με τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, έχουμε φτάσει στην μετάλλαξη «Όμικρον», την παραλλαγή-της «Δελτόμικρον», -σύζευξη της «Δέλτα» και της «Όμικρον»-, που εμφανίστηκε στην Κύπρο, και πολλοί απαισιοδοξούν ότι θα υπερβούμε σε απαριθμήσεις τα είκοσι τέσσερα γράμματα!

Το γεγονός αυτό, πέρα από τα όσα κακά και ολέθρια επιφέρει με θανάτους, υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, μας καθιστά και ψυχολογικά μετέωρους, καθώς οι επί του θέματος εξελίξεις και ειδήσεις μετατρέπονται ανά πάσα στιγμή.

Σε βάση διεθνών δεδομένων, ό,τι ισχύει σήμερα, ανατρέπεται με το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Αναπτερωμένες οι ελπίδες μας να ξεφύγουμε από αυτήν την μάστιγα, οι απόψεις πάρα-πολλών ειδικών, οι οποίοι ευελπιστούν ότι η «Όμικρον» φέρνει και την λήξη τής πανδημίας μετατρέποντάς-την σε ενδημική, πλέον, ίωση, ενώ άλλοι φοβούνται ότι οι μεταλλάξεις έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους.

Όσο δε, τύχει να ευημερούν αυτές, τόσο και περισσότερο θα βυθιζόμαστε εμείς στον θάνατο, την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

error: Content is protected !!