ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ… ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Λίγο μπορεί να είναι γνωστή στους περισσότερους η «Μπλε Δευτέρα», την οποία περάσαμε και εχθές, ήτοι η τρίτη Δευτέρα κάθε... ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Λίγο μπορεί να είναι γνωστή στους περισσότερους η «Μπλε Δευτέρα», την οποία περάσαμε και εχθές, ήτοι η τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου κάθε έτους. Καινούργιο φρούτο μετά την «Μαύρη Παρασκευή», ανακαλύφθηκε εν έτει 2005 όταν ένας-κάποιος ακαδημαϊκός Cliff Arnall, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο.

Αφού δε, έκανε την «μεγαλύτερη ανακάλυψη των αιώνων», αιτιολόγησε το εύρημά του ως έπεται:

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι άνθρωποι διαπιστώνουν (σώνει και καλά αυτήν την ημέρα!) ότι ο τραπεζικός τους λογαριασμός έχει πάρει την κάτω βόλτα, ένεκα των εορταστικών υπερεξόδων τους.

Εντούτοις, αυτήν την «αποφράδα» ημέρα σκεπτόμαστε με συγκίνηση και ανυπομονησία πως θα αργήσουν να έλθουν και πάλι οι τέτοιες γιορταστικές μέρες (κι ας μας άφησαν «ταπί»), καθώς και μία τέτοια Δευτέρα ο καιρός είναι (πάντα;) κακός (ακόμη και στις χώρες που έχουν καλοκαίρι;) και όλα αυτά μας απογοητεύουν τα μάλλα.

Μόλις έμαθαν γι’ αυτήν την ανακάλυψη, έσπευσαν να τον υποστηρίξουν δύο κυρίες, η διατροφολόγος Alison Clark και η οικονομολόγος Jane Clack, ενώ άλλοι, πιο σοβαροί επιστήμονες διατείνονται πως όλα αυτά δεν μπορεί να ευσταθούν.

Έτσι ή αλλιώς, εμείς ας το έχουμε υπόψη μας, καθότι πολλά παλαβά επαληθεύονται και αν όχι τίποτε άλλο, σε κάθε περίπτωση, μας χαρίζουν κάποια μειδιάματα, εντελώς απαραίτητα για να ισορροπούμε, τουλάχιστον εμείς.

error: Content is protected !!