Τα οφέλη της BARF τροφής για τα κατοικίδια Τα οφέλη της BARF τροφής για τα κατοικίδια
Είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση της υγείας και διάθεσης των σκύλων που τρέφονται με ποιοτικές ωμές BARF τροφές ή ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, εμφανίζοντας... Τα οφέλη της BARF τροφής για τα κατοικίδια

Είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση της υγείας και διάθεσης των σκύλων που τρέφονται με ποιοτικές ωμές BARF τροφές ή ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, εμφανίζοντας παράλληλα υψηλή αφομοίωση θρεπτικών συστατικών και λίγα περιττώματα, αποδεικνύοντας πως οι τροφές αυτές είναι βιολογικά κατάλληλες για τον οργανισμό τους!

Η Βιολογικά Κατάλληλη Ωμή Τροφή BARF και το μαγειρευτό φαγητό για σκύλους παρέχουν στον σκύλο πολλαπλά οφέλη στην υγεία του καθώς πρόκειται για φυσικές τροφές χωρίς συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, συνθετικές βιταμίνες και άλλα βλαβερά πρόσθετα τα οποία δυστυχώς βρίσκονται στις επεξεργασμένες τροφές. Αυτά σε συνδυασμό με το τοξικό περιβάλλον που ζούμε, την αλόγιστη χρήση φαρμάκων και εμβολίων και το στρες προκαλούν πολλαπλά προβλήματα υγείας, από μια απλή διαταραχή του πεπτικού συστήματος μέχρι και καρκίνο. Κάπου εδώ ευτυχώς υπάρχει κυρίως η φυσική και ποιοτική BARF διατροφή και έπειτα το ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό σκύλων και γατών που έρχεται να αντιμετωπίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τα προβλήματα υγείας που μαστίζουν τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Η ωμή διατροφή λόγω της απουσίας θερμικής επεξεργασίας διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και έτσι παρέχει σημαντικότερα οφέλη συγκριτικά με το μαγειρευτό φαγητό. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως και για τα δύο είδη διατροφής κατοικίδιων είναι οι τροφές να είναι ποιοτικές και φρέσκες και να παρέχουν ισορροπημένη διατροφή σύμφωνα με τις ανάγκες και ευαισθησίες του εκάστοτε κατοικίδιου. Χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή τους γιατί δεν είναι όλες το ίδιο ποιοτικές και ισορροπημένες και δεν κάνουν όλες οι τροφές για όλους τους σκύλους.

Τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά, αρκετά από αυτά εμφανίζονται άμεσα και άλλα με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας την γενικότερη υγεία και διάθεση του σκύλου και τα οποία είναι τα εξής:

  • Σχηματισμένα, μικρότερα περιττώματα & με λιγότερη οσμή

Οι ποιοτικές ωμές BARF τροφές και το ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχουν μεγαλύτερη απορροφητικότητα καθώς αποτελούνται από φυσικά και ποιοτικά συστατικά τα οποία και έχει ανάγκη ο οργανισμός και για αυτό τα περιττώματα μυρίζουν λιγότερο, είναι σχηματισμένα και πολύ μικρότερα, μειώνονται δραματικά τα αέρια κάτι που αποδεικνύει πως το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα, δεν επιβαρύνεται από βλαβερά συστατικά, είναι υγιές και έτσι ο οργανισμός λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτή την αλλαγή θα την παρατηρήσετε είτε αμέσως ή μερικές ημέρες μετά το ξεκίνημα ταΐσματος, ανάλογα την κατάσταση του πεπτικού συστήματος και πόσο είχε επιβαρυνθεί από τις προηγούμενες επεξεργασμένες ξηρές τροφές.

  • Καθαρά δόντια και ευχάριστη αναπνοή

Όταν οι τροφές είναι φυσικές και ποιοτικές, κάτι που ισχύει και για τους ανθρώπους, τα δόντια είναι πιο υγιή και καθαρά, απαλλαγμένα από περιοδοντικές ασθένειες, τα ούλα είναι πιο γερά και έτσι το κατοικίδιο εμφανίζει κατ’επέκταση καθαρότερη αναπνοή, χωρίς να πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον κτηνίατρο για τακτικό καθαρισμό των δοντιών ο οποίος είναι απαραίτητος όταν τρέφονται με επεξεργασμένες ξηρές τροφές και λιχουδιές.

  • Υγιές τρίχωμα και δέρμα

Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα παρατηρήσετε ξεκινώντας τις BARF τροφές ή μαγειρευτό φαγητό για σκύλους είναι η βελτίωση του τριχώματος και του δέρματος του και συγκεκριμένα λιγότερη έως καθόλου τριχόπτωση, γυαλιστερό και λείο τρίχωμα, καθαρό δέρμα χωρίς συμπτώματα αλλεργίας (ξηροδερμία, σπυράκια, κοκκινίλες, τριχόπτωση, ξύσιμο) και πιο διακριτική μυρωδιά. Αυτό συμβαίνει γιατί η φυσική του πλέον BARF διατροφή ή το ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό σκύλων παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά στην υγεία του δέρματος και τριχώματος όπως τα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα τα οποία και πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία και στην φυσική τους μορφή. Αν ξεκινώντας ο σκύλος σας παρουσιάσει για μερικές ημέρες τριχόπτωση, σπυράκια και ξηροδερμία μην σας ανησυχήσει, απλά έχει μπει ο οργανισμός του σε διαδικασία αποτοξίνωσης και όλα τα όργανα προσπαθούν να αποβάλλουν μέσω του τριχώματος και δέρματος συσσωρευμένες τοξίνες και να ανανεωθούν σημαντικά.

  • Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Έχοντας να κάνουμε με 100% φυσική BARF διατροφή ή ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, χωρίς συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης και άλλα βλαβερά πρόσθετα που έχουν οι επεξεργασμένες ξηρές τροφές κατοικίδιων, ο οργανισμός του σκύλου και της γάτας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία σε ισορροπία, τα οποία μάλιστα μειώνουν δραστικά τις φλεγμονές, οδηγούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού με την παράλληλη ανάπλαση των κυττάρων, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και ομαλοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνοντας έτσι τα απαραίτητα εφόδια για την καταπολέμηση σε βακτηριδίων, παρασίτων, μυκήτων και την αποτροπή εμφάνισης καρκίνου, αυτοάνοσων νοσημάτων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας νευρολογικής και καρδιολογικής φύσεως. Με λίγα λόγια ενισχύουν την γενικότερη υγεία του ζώου.

  • Ιδανικό βάρος-ενδυνάμωση αρθρώσεων και μυών

Καταναλώνοντας αληθινές BARF τροφές ή ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό, ο σκύλος και η γάτα λαμβάνουν περισσότερη πρωτεΐνη, το απαραίτητο για ενέργεια και ανάπτυξη λίπος και περιορισμένους υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία συνδυαστικά καταπολεμούν την παχυσαρκία εξασφαλίζοντας ιδανικό βάρος, ενισχύουν την ενέργεια του σκύλου και κατ’επέκταση την μυική του μάζα λαμβάνοντας τα απαραίτητα αμινοξέα στην φυσική τους μορφή, θωρακίζουν τις αρθρώσεις και βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

  • Υγιή και καθαρά αυτιά

Μέσω της ωμής BARF διατροφής και του μαγειρευτού φαγητού σκύλων ακόμα και χρόνια προβλήματα στα αυτιά θα ξεκινήσουν σταδιακά να υποχωρούν. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η διατροφή αυτή δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιέχει μια καλή ισορροπία λιπαρών οξέων και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή λειτουργία του οργανισμού και έτσι μειώνονται οι φλεγμονές και απομακρύνεται ένα μεγάλο εύρος μολυσματικών διαδικασιών που συχνά ταλαιπωρεί το κατοικίδιο ζώο.

  • Μείωση εμφάνισης εκφυλιστικών ασθενειών

Τα κατοικίδια ζώα που λαμβάνουν μια εξελικτική διατροφή όπως είναι οι BARF τροφές ή το εξαιρετικά θρεπτικό και ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό σκύλων μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα που τρέφονται με επεξεργασμένες ξηρές τροφές (κροκέτες) και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο ή οποιαδήποτε άλλη εκφυλιστική ασθένεια που πλήττει τα κατοικίδια.

  • Αντιμετώπιση ακράτειας & καλύτερη ενυδάτωση

Είναι πολύ πιθανό μέσω της ωμής φυσικής BARF διατροφής και του ποιοτικού και ισορροπημένου μαγειρευτού φαγητού για σκύλους να μετριαστούν τα συμπτώματα ακράτειας που μπορεί να εμφανίσει ένας σκύλος καθώς η φυσική διατροφή παρέχει τα κατάλληλα εφόδια για ορμονική ισορροπία στον οργανισμό και προσφέρει την κατάλληλη υγρασία με κάθε γεύμα έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο σκύλος να καταναλώνει μονομιάς μεγάλη ποσότητα νερού όπως χρειάζεται όταν ακολουθεί επεξεργασμένη διατροφή χειροτερεύοντας έτσι την ακράτεια που πιθανόν έχει. Λαμβάνοντας μαζί με κάθε γεύμα και την απαραίτητη υγρασία μέσω των φυσικών πρώτων υλών σε συνδυασμό με την μη κατανάλωση σακχάρων και αμύλου, όπως συμβαίνει με τις κροκέτες, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος και αποτρέπεται η εμφάνιση κρυστάλλων και πετρών τόσο σε σκύλους όσο και σε γάτες.

  • Αντιμετώπιση διαβήτη

Χάρη στα χαμηλά επίπεδα διαλυτών υδατανθράκων κυρίως στις αληθινές BARF τροφές αλλά και στο μαγειρευτό φαγητό τα κατοικίδια σπάνια θα εμφανίσουν διαβήτη και ακόμα και αυτά τα οποία έχουν ήδη διαβήτη μέσω της νέας φυσικής διατροφής σταδιακά θα χρειάζονται ολοένα και λιγότερη ινσουλίνη κάτι που παρατηρείται και σε σκύλους και σε γάτες.

  • Αντιμετώπιση προβλημάτων αναπαραγωγής

Το συστηματικό τάισμα με ωμές και ισορροπημένες BARF τροφές ή ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των προβλημάτων αναπαραγωγής κάτι όμως που δεν είναι εύκολο να εμφανιστεί από την πρώτη γενιά αλλά συνήθως μετά από 3-4 γενιές όπου παρατηρείται βελτίωση της γονιμότητας και υγείας των θηλυκών σκύλων, ευκολότερες γέννες, πλούσια παροχή γάλατος στα κουτάβια τα οποία θα έχουν και αυτά ενισχυμένο οργανισμό.

  • Περισσότερη ενέργεια-καλύτερη διάθεση

Μέσω της ποιοτικής ωμής και φυσικής BARF διατροφής και του θρεπτικού μαγειρευτού φαγητού ο σκύλος λαμβάνει πρωτεΐνη, λίπος, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία στην φυσική τους μορφή, άρα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά χωρίς περιττούς υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη και άλλα πρόσθετα και έτσι είναι απόλυτα λογικό πέρα από την ενίσχυση της υγείας του να διαθέτει περισσότερη ενέργεια καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και καλύτερη ψυχολογία και διάθεση, με λιγότερο στρες. Ένας υγιέστερος οργανισμός θα έχει και καλύτερη συμπεριφορά όπως συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να “διαβάζετε” τις αντιδράσεις του σκύλου σας, να κατανοείτε πότε κάτι του αρέσει και πότε όχι, καθώς ακόμα και το φαγητό πρέπει να το δέχεται ευχάριστα και όχι να πιέζεται να το καταναλώσει απλά επειδή το επιλέγουμε εμείς. Και μην ξεχνάτε ποτέ πως καμία τροφή δεν είναι ιδανική για όλους τους σκύλους! Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, έχει άλλες ευαισθησίες και ανοχές και πρέπει να τον αντιμετωπίζετε ως μοναδικό!

Πηγές: http://healhtypets.mercola.com, http://www.dogsnaturallymagazine.com

error: Content is protected !!