Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Σήμερα η συμβολική ανακοίνωση για το πόσο απέχουμε από το «τέλος του κόσμου» Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Σήμερα η συμβολική ανακοίνωση για το πόσο απέχουμε από το «τέλος του κόσμου»
Πέρυσι οι δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» απείχαν μόλις 100 δευτερόλεπτα από το «τέλος του κόσμου». Το 2022 με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζεται και την... Το Ρολόι της Αποκάλυψης: Σήμερα η συμβολική ανακοίνωση για το πόσο απέχουμε από το «τέλος του κόσμου»

Πέρυσι οι δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» απείχαν μόλις 100 δευτερόλεπτα από το «τέλος του κόσμου».

Το 2022 με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζεται και την κλιματική κρίση να είναι πιο εμφανής από ποτέ, οι επιστήμονες και ο κόσμος περιμένουν τη νέα ανακοίνωση του Bulletin of the Atomic Scientists. (Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν εδώ Live) του έγκυρου επιστημονικού θεσμού που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής και στο γύρισμα των δεικτών του ρολογιού, καταγράφει συμβολικά τον χρόνο που απομένει στη Γη και κατ’ επέκταση σε εμάς για να δράσουμε.

Ο «χρόνος» σωτηρίας το 2022 θα μετριέται άραγε σε δευτερόλεπτα ή λεπτά; Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη; Οι αποφάσεις και οι παραλήψεις των ηγετών κατά πόσο επηρέασαν την ποιότητα ζωής μας; Θα προλάβουμε να δράσουμε ώστε να αντιστρέψουμε την κατάσταση;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει το «Ρολόι της Αποκάλυψης», για το οποίο θα μάθουμε πού βρίσκονται οι δείκτες του, σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Μια ομάδα ειδικών, μεταξύ αυτών 13 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ που υπογράφουν την ανακοίνωση, ορίζει κάθε χρόνο τη νέα ώρα. Πέρυσι, οι δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης», είχαν μειωθεί μόλις στα 100 δευτερόλεπτα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ – hellasjournal.com

error: Content is protected !!