ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ποιός μπορεί ακόμη και να σκεφτεί πως οι πλούσιοι δεν έχουν καρδιά, καθώς και συναισθήματα κατανόησης και αγάπης για τους... ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ποιός μπορεί ακόμη και να σκεφτεί πως οι πλούσιοι δεν έχουν καρδιά, καθώς και συναισθήματα κατανόησης και αγάπης για τους συνανθρώπους τους;

Η τελευταία, τουλάχιστον είδηση, είναι ικανή να ανατρέψει κάθε τέτοιον ισχυρισμό, αν και όποτε ήθελε προβληθεί. Διαβάζω στις εφημερίδες πως εκατό και πλέον από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από κοινού αποφάσισαν να διαμηνύσουν στις κυβερνήσεις των χωρών, στις οποίες ζουν και ευημερούν, να αυξήσουν την φορολογία, σε όσους έχουν εισόδημα επάνω από πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Η κίνησή τους αυτή, δεν αποσκοπεί σε έσοδα υπέρ του κράτους τους, αλλά στην πάταξη της φτώχειας επί του πλανήτη Γη. Εκτιμούν ότι ένας τέτοιος «φόρος πλούτου», όπως και τον χαρακτήρισαν, θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 2,52 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα είναι δυνατόν να ανακουφίσουν 2,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι κολυμπούν στην φτώχια.

Αυτό, ωστόσο που πρέπει να διευκρινισθεί, είναι το πώς θα αντιδράσουν οι κυβερνήσεις, καθώς και οι υποψήφιοι φορολογούμενοι «Κροίσοι», πέραν αυτών που το προτείνουν, φυσικά. Και με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι φτωχοί, οι οποίοι εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ελάχιστοι.

error: Content is protected !!