1ΟΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 1ΟΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αφ’ ότου εξέλειπαν οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και ορισμένοι τής Καινής, δραστηριοποιήθηκαν κάποιο άλλοι, αμφιλεγόμενοι έως απαράδεκτοι μεν, αφ’... 1ΟΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αφ’ ότου εξέλειπαν οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και ορισμένοι τής Καινής, δραστηριοποιήθηκαν κάποιο άλλοι, αμφιλεγόμενοι έως απαράδεκτοι μεν, αφ’ ετέρου πάσης υφής και παντός επαγγέλματος, αν και κάποιοι από αυτούς μετέτρεψαν την προφητεία σε επάγγελμα, προς ίδιον όφελος.

Τί να πούμε όμως τώρα, όταν άριστοι επιστήμονες, ανήγαγαν την προφητεία σε επιστήμη. Κι αυτό συνέβη εν σωτηρίω έτει 1947, όταν ο μέγας Αλμπέρτ Αϊνστάϊν, μετά τα επιτυχέστατα πειράματά-του επί της ατομικής βόμβας και της αποϋλοποίησης, και αφού ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε λάβει τέλος, μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει, ομού μετά των συνεργατών του, κατασκεύασαν ένα «ανάποδο» ρολόϊ, προκειμένου η Ανθρωπότητα στο μέλλον, να δύναται να προφητεύει και αυτή «επιστημονικά» το μέλλον της.

Το ρολόϊ δε, αυτό, το οποίο έχουν υπό την εποπτεία τους διακεκριμένοι σύγχρονοι επιστήμονες τού Bulletin of the Atomic Scientists, ίδρυμα το οποίο εγκαθίδρυσε ο ίδιος ο πατέρας τής ατομικής βόμβας, έχει την ιδιότητα να προβλέπει το τέλος του κόσμου, κυρίως ένεκα της απερισκεψίας των ανθρώπων, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τους πολέμους, το προκαλούν.

Σαν ξεκίνησε να δουλεύει το ρολόϊ αυτό, του οποίου οι δείκτες τοποθετήθηκαν ακριβώς επάνω στην δωδεκάτη ώρα, έδειχνε 7 πρώτα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και με προοπτική ο λεπτοδείκτης να πλησιάζει τα μεσάνυχτα, ή να απομακρύνεται από αυτά, ανάλογα με το τί κακό προκαλεί ο άνθρωπος στον κόσμο και με αποδέκτη αυτόν τον ίδιο. Για παράδειγμα κατά το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες γύρισαν πίσω, στα 17 πρώτα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Το 1953, το 2018 και το 2019 έδειχναν 2 πρώτα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Ο προφήτης-μηχάνημα αυτός, τον οποίο οι κατασκευαστές-του ονόμασαν «Ρολόϊ τής Αποκάλυψης», μόλις έδειξε πως απέχουμε από την ολική καταστροφή, ακριβώς εκατό δευτερόλεπτα και εξέπεμψε έτσι «σήμα κινδύνου» ακόμη μία φορά για το μέλλον μας.

error: Content is protected !!