«ΕΛΠΙΣ» ΑΝΕΥ ΕΛΠΙΔΟΣ «ΕΛΠΙΣ» ΑΝΕΥ ΕΛΠΙΔΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα θα πήγαιναν καλά, -όπως κι εγώ το ήλπιζα στο χθεσινό μου κείμενο, αφού η Πολιτική Προστασία είχε στείλει μήνυμα... «ΕΛΠΙΣ» ΑΝΕΥ ΕΛΠΙΔΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα θα πήγαιναν καλά, -όπως κι εγώ το ήλπιζα στο χθεσινό μου κείμενο, αφού η Πολιτική Προστασία είχε στείλει μήνυμα στα κινητά μας τηλέφωνα για να προσέχουμε την «Ελπίδα»!-, όμως τα πράγματα δεν ήλθαν ευνοϊκά κι αυτό γιατί όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι μετεωρολόγοι είχαν πληροφορήσει πως η καταιγίδα της «Ελπίδας» θα ερχόταν αργότερα, ώστε θα υπήρξε χρόνος για να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός.

Έτσι, αυτός, ο εφησυχασμένος κρατικός μηχανισμός, φαίνεται να την αντιμετώπισε εν υπνώσει, ώστε για ένα εικοσιτετράωρο να είναι κλεισμένη η Αττική Οδός με εκατοντάδες ανθρώπους πάσης ηλικίας εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους, σχεδόν κατεψυγμένους, χωρίς θέρμανση, τροφή και οποιαδήποτε άλλη φροντίδα, παρά αργά την νύχτα να εμφανισθούν δυνάμεις τού στρατού για να τους δώσουν από μία κουβέρτα, ένα μικρό φιαλίδιο νερού και υποτυπώδη ενίσχυση ξηράς τροφής. Την ίδια εκείνη ώρα, σταματούσε να λειτουργεί και η θέρμανση στο Νοσοκομείο των Παίδων για όλη τη νύχτα, πυροσβέστες, αστυνομικοί και οι ίδιοι οι πολίτες προσπαθούσαν να κινήσουν τα οχήματά των εγκλωβισμένων σε ολόκληρη την Αττική, ενώ παρόμοιες εικόνες υπήρχαν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους των εθνικών οδών.

Έπεσαν δέντρα, παρέλυσε η ζωή σε όλη την Ελλάδα, έφτασαν και ενισχύσεις ρεύματος από Σκόπια και Τουρκία, γιατί εμείς το έχουμε και λειψό και πανάκριβο, έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, και την επομένη, ξεκίνησαν τα συνεργεία να νοικοκυρεύουν την πρωτεύουσα. Την επόμενη ημέρα, διεμήνυσε και ο Πρωθυπουργός στην Α.Ε. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, να καταβάλλει από 2.000 ευρώ στους χιονοεγκλωβισμένους, και η ΤΡΕΝΟΣΕΤ, η οποία και αυτή τα κατάφερε να εγκλωβίσει τους ταξιδεύοντες που την εμπιστεύονται, -από μόνη της, αυτή-, προσφέρθηκε να τους αποζημιώσει με 1.000 ευρώ έκαστον.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, δε, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε να ζητήσει «συγνώμη» από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως «η συγνώμη τής Πολιτείας δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι προσχηματική», αναπτερώνοντας τις δικές μας ελπίδες. Η ολέθρια κατάσταση, στην οποία μας ενέπλεξε η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», -αλήθεια, ποιός την βάπτισε έτσι απερίσκεπτα;-, μας επιβεβαίωσε παράλληλα πως πολλές φορές ακόμη και ελπίδες μπορούν να μας οδηγήσουν σε πλήρη απελπισία.

error: Content is protected !!