Σημαντική παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου Σημαντική παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΟΗ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ Σπουδαία είναι η παρουσία σας στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας και ιδιαίτερα στον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Ασχολείστε... Σημαντική παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΟΗ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ

Σπουδαία είναι η παρουσία σας στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας και ιδιαίτερα στον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Ασχολείστε με την μουσική, την ζωγραφική και για το Θέατρο και θεωρείστε καταξιωμένη. Πριν από όλα όμως, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για εσάς την ίδια, μια σύντομη περιγραφή της ζωής σας, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Νεάπολη. Παντρεύτηκα και έχω αποκτήσει 2 γιούς και 5 εγγονούς.
Τελείωσα το Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού, σπούδασα Γαλλικά, Αγγλικά και είμαι κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος Γαλλικής Λογοτεχνίας και Αγγλικής Γλώσσας. Επίσης, σπούδασα Αισθητική, Κομμωτική , Μουσική και είμαι κάτοχος Κρατικών Πτυχίων Αισθητικής, Κομμωτικής και 6 Πτυχίων Μουσικής με βασικό το Πτυχίο του Πιάνου.
Στην επαγγελματική μου πορεία στην σχολή «ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» , διετέλεσα Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Σπουδών και Πρόεδρος έως την συνταξιοδότησή μου.

Ποια είναι η σχέση σας με την μουσική, ποια η πορεία σας πατώντας στο κλειδί του Sol, ποιες οι μουσικές σας δημιουργίες;
Από μικρή είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλη αγάπη για την μουσική. Σπούδασα μουσική σε Ωδεία και απέκτησα τα κάτωθι Πτυχία: Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Μουσικής και Ηχητικής Τεχνολογίας και Αρμονίου.
Το 2001 εκδόθηκε το 1ο μου CD σε μουσική & ενορχήστρωση δική μου, με τίτλο: «Αμάραντα όνειρα».
Εδόθησαν συναυλίες του μουσικού μου έργου «Αμάραντα όνειρα», με Συμφωνική ορχήστρα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Βούλας κ.α.
Το 2016 εκδόθηκε το μουσικό μου CD με γενικό τίτλο «Δίνοντας στο αύριο σκοπό» με 14 μουσικές μου συνθέσεις ( 7 τραγούδια σε ποίησή μου & 7 ορχηστρικά) ως ένθετο στην ποιητική μου συλλογή με τον ομώνυμο τίτλο.
Οι παρουσιάσεις της μουσικής μου πολλές και σε διαφορετικούς χώρους όπως Θέατρα, Εκθέσεις Εικαστικών, Τηλεοπτικές εκπομπές, Πολιτιστικούς χώρους, Συνέδρια κ.α. Το 2012 απέκτησα το 2ο Βραβείο που αφορά τη μουσική, στην κατηγορία Tango Composition με τη σύνθεσή μου Tango Φαντασία, το 2013 έλαβα το 3ο Βραβείο Σύνθεσης Ποπ Μουσικής με την σύνθεσή μου «Αμάραντα όνειρα» στο Φεστιβάλ InterArtia και το 2021 βραβεύτηκα για την μουσική μου στην Θεατρική παράσταση «Φωτοσκιάσεις της αγάπης και του Έρωτα» από το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου.

Δίπλα στην μουσική, σας έχει απορροφήσει και η ζωγραφική. Σκιαγραφήστε μας, λοιπόν, το πορτρέτο σας, μέσα από τις επιδόσεις και δημιουργίες σας επάνω στον καμβά.
Η ζωγραφική είναι μία όμορφη διέξοδος που με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Η αγάπη μου και ο θαυμασμός μου προς τη φύση με ώθησε στο να ασχοληθώ και να την αποτυπώνω στον καμβά.
Έχω βραβευτεί για εικαστικά έργα μου σε Διεθνείς Διαγωνισμούς. Το έργο μου «Χρυσή ευχή» το οποίο έλαβε το 2012, το 2ο Βραβείο InterArtia, είναι μέχρι και σήμερα το Λογότυπο της Μεσογειακής Διατροφής και Υγείας και είναι μία προσφορά μου προς την Ένωση Φυσικών.
Από το 1992 άρχισα να ασχολούμαι και με τη ζωγραφική σώματος (body painting).
Λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς ζωγραφικής σώματος έχω αποκτήσει πολλά Βραβεία μεταξύ των οποίων το Πρώτο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Body Painting το 1998, σε συνεργασία μου με τον εικαστικό κ. Ανδρέα Παρασκευά , εκπροσωπώντας την Ελλάδα μας, ανάμεσα σε 17 χώρες που συμμετείχαν.
Έχω δωρίσει εικαστικά μου έργα για φιλανθρωπικό σκοπό, με διανομή όλων των εσόδων, σε πολλά Ιδρύματα.

Θέατρο, μία από τις αγάπες και προτιμήσεις σας. Ποια είναι η σχέση σας με αυτό, πώς έχετε συνδεθεί μαζί του;
Το Θέατρο, όπου εκφράζομαι μέσω της μουσικής μου και της ποίησής μου, το αγαπώ.
Σας αναφέρω 5 από τις παραστάσεις που συμμετείχα και είναι η αιτία που έχω συνδεθεί μαζί του:
Η 1η παράσταση που συμμετείχα με μουσική μου για Συμφωνική Ορχήστρα, είχε τίτλο «Αμάραντα όνειρα» και παρουσιάστηκε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Η 2η παράσταση που συμμετείχα με μουσική μου και ποίησή μου με τίτλο «Αμάραντα όνειρα», παίχθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβα, στο Γαλάτσι από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου, σε σκηνοθεσία κ. Βαρβάρας Κυρίτση
Η 3η παράσταση που συμμετείχα με μουσική μου και ποίησή μου με τίτλο «Ταξιδεύοντας με στίχους και νότες», σε σκηνοθεσία κ. Βαρβάρας Κυρίτση, παίχθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.
Η 4η παράσταση που συμμετείχα με μουσική μου και ποίησή μου με τίτλο «Εικόνες ζωής», παίχθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού στον Άλιμο.
Η 5η παράσταση που συμμετείχα ήταν το Θεατρικοποιημένο ποιητικό μουσικόραμα «Φωτοσκιάσεις της Αγάπης και του Έρωτα» βασισμένο στην ποίησή μου και στην μουσική μου, σε κείμενα, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία κ. Όλγας Μουργελά. Η ερμηνεία πραγματοποιήθηκε από την Θεατρική Ομάδα «Θεάτρου Φίλοι».

Οι πολύ γνωστές και παράλληλα εγγυημένες «Σχολές Αμαράντου», έχουν άμεση συγγένεια με εσάς προσωπικά. Μπορείτε να μας μιλήσετε τόσο για τις ίδιες τις Σχολές αυτές, όσο και για τις σχέσεις σας;
Η γνωστή σχολή «ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» ιδρύθηκε το 1960 από τον πατέρα μου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα την επιτυχημένη πορεία της, με την 3η γενιά που ανέλαβε και είναι οι δύο μου γιοί. Ήμουν εκπαιδευτικός επί σειρά ετών, γενική διευθύντρια και Πρόεδρος της εταιρείας «Νίκος Αμάραντος – Κομμωτική Παιδεία & Αισθητική Α.Ε.».
Από το 1993 εκπροσωπώντας την σχολή ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ, ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες Αισθητικής και Κομμωτικής, στον Κοινοτικό Διάλογο, στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες, στο Όσλο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Ο Πολιτισμός, αποτελεί πηγή για εσάς και σας οδηγεί επαγωγικά στις δημιουργίες σας μέσα στον χώρο του. Πώς σας φαίνεται η επικρατούσα σήμερα κατάσταση στον κόσμο του Πολιτισμού; Σας ικανοποιεί, θα θέλατε ίσως κάποιες αλλαγές;
Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την σημερινή πολιτιστική κατάσταση. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποια από τα έργα σας, σε μουσική, ζωγραφική και Θέατρο, που σας έδεσαν περισσότερο μαζί τους, που πιστέψατε σαν ιδιαίτερες δημιουργίες σας, και που ενδεχομένως αγάπησε περισσότερο ο κόσμος από τις επιτυχίες σας;
Με όλα τα έργα μου είμαι δεμένη, όμως σας αναφέρω τα παρακάτω που έχουν αποτελέσει σταθμό στην συγγραφική, μουσική και εικαστική μου πορεία:
Σημαντική αρχή για εμένα ήταν η συναυλία με Συμφωνική Ορχήστρα, του μουσικού μου έργου «Αμάραντα όνειρα», με διευθυντή ορχήστρας τον μαέστρο κ. Γιώργο Παλαιοκαστρίτη και η Θεατρική παράσταση με τον ομώνυμο τίτλο.
Το Θεατρικοποιημένο ποιητικό μουσικόραμα «Φωτοσκιάσεις της Αγάπης και του Έρωτα».
Οι παρουσιάσεις των 3 ποιητικών μου συλλογών «Εικόνες ζωής», «Με τη φωνή της καρδιάς», «Δίνοντας στο αύριο σκοπό», σε χώρους πολιτισμού.
Η παρουσίαση του μουσικού Cd «Με τη φωνή της καρδιάς» σε ποίησή μου και μουσική του μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργου Πολύζου, ως ένθετο στην ποιητική μου συλλογή με τον ομώνυμο τίτλο.
Τα εικαστικά έργα μου «Χρυσή ευχή», «Ηχώ Ειρήνης», «8/3/σε μαύρο-κόκκινο» .

Πώς βλέπετε το μέλλον, όσο αφορά εσάς, στους χώρους τους οποίους υπηρετείτε; Έχετε κάποιες προοπτικές, υπάρχουν δημιουργίες σε εξέλιξη, θα μας γοητεύσετε ξανά με κάτι νέο;
Έχω σχέδια για το μέλλον που αφορούν την μουσική μου, την ποίησή μου και το θέατρο. Εύχομαι να είμαι καλά για να τα πραγματοποιήσω.

Διπλωματούχος Αισθητικής, έχετε καταξιωθεί και ως συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων. Μιλήστε μας λίγο για την συγγραφική δημιουργία σας.
Έχω συγγράψει & και έχουν εκδοθεί 18 βιβλία μου που αφορούν την Αισθητική-Κομμωτική-Μακιγιάζ-Περιποίηση Άκρων, εκ των οποίων 3 βιβλία εκδόθηκαν με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Τα βιβλία αυτά είναι απαραίτητα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης επαγγελμάτων ομορφιάς, βοηθούν τους σπουδαστές να αποκτούν χρήσιμες και βασικές γνώσεις για το αντικείμενο που σπουδάζουν. Συμπληρώνονται με Εργαστηριακές ασκήσεις-Φύλλα αξιολόγησης-Ανακεφαλαιώσεις-Ερωτήσεις.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας, στους χώρους τους οποίους κινείστε και υπηρετείτε;
Τα επόμενα σχέδιά μου αφορούν την έκδοση της 4ης ποιητικής μου συλλογής και την δημιουργία μουσικού CD, με μουσικές μου συνθέσεις.
Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη και να σας ευχηθώ καλή και επιτυχημένη συνέχεια στο έργο σας.

από την έντυπη μορφή
της “Φωνής της Σαλαμίνας” (Δεκ. 2021)

error: Content is protected !!