ΗΠΑΡ ΜΕ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΗΠΑΡ ΜΕ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει σε όλον τον κόσμο, πώς θα βγει από το χειρουργείο μετά από μία χειρουργική επέμβαση.... ΗΠΑΡ ΜΕ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει σε όλον τον κόσμο, πώς θα βγει από το χειρουργείο μετά από μία χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές και τις γνωρίζουμε όλοι μας. Την τελευταία και πρόσφατη όμως, εκδοχή δεν θα την φανταζόταν κανένας μας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, ένας χειρουργός που χάραξε τα αρχικά του στο ήπαρ δύο ασθενών διεγράφη από το εθνικό μητρώο γιατρών και δεν θα είναι πλέον σε θέση να ασκεί το επάγγελμά του, όπως αναφέρει το BBC. Πρόκειται για τον Σάϊμον Μπράμχολ, ο οποίος παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε «λέιζερ αργού» για να χαράξει τα αρχικά-του στο ήπαρ δύο ασθενών, οι οποίοι «έπεσαν» στα χέρια του το 2013 ενώ δούλευε στο νοσοκομείο «Queen Elizabeth» του Μπέρμιγχαμ. «Πράξη που απορρέει από επαγγελματική αλαζονεία», χαρακτήρισε η Δικαστική Υπηρεσία Γιατρών (MPTS) την ενέργεια-του αυτή, και «η οποία υπονόμευσε τη δημόσια εμπιστοσύνη στο ιατρικό επάγγελμα».

Με την πάροδο των χρόνων, δέχθηκε αρκετές ποινές, μεταξύ των οποίων και μία χρηματική ύψους δέκα χιλιάδων αγγλικών λιρών το 2017 ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, τέθηκε σε διαθεσιμότητα πέντε μηνών, που όμως τον Ιούλιο του ίδιου έτους του «χαρίστηκε» λόγω ιατρικών ικανοτήτων του, και τέλος προχθές, ο Ιατρικός Σύλλογος τον διέγραψε από τα κατάστιχά του με το σκεπτικό ότι ο εν λόγω «χαράκτης συκωτιών» διέσπασε την εμπιστοσύνη τού πάσχοντος προς τον γιατρό του. Άντε, να δούμε τι άλλο μπορεί να συμβεί όταν κάποιος κλείνει τα μάτια του και εμπιστεύεται ακόμη και τον χειρουργό του.

error: Content is protected !!