ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ; ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ;
του Ντἰνου Σ. Κουμπάτη Από την μακρινή Κίνα, έρχεται και η νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία πιστοποιήθηκε η ύπαρξη μίας ακόμη μετάλλαξης του... ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ;

του Ντἰνου Σ. Κουμπάτη

Από την μακρινή Κίνα, έρχεται και η νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία πιστοποιήθηκε η ύπαρξη μίας ακόμη μετάλλαξης του COVID19, με έδρα την Νότιο Αφρική και αυτή τη φορά, και στην οποία δόθηκε η ονομασία «NeoCov».

Να επισημάνουμε δε, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εντοπιστεί περίπου 361 εκατομμύρια περιπτώσεις τής νόσου, μιάς ασθένειας που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Όπως μας πληροφορούν οι κινέζοι επιστήμονες, αυτή τη στιγμή δεν απειλεί τον άνθρωπο, -ο φόβος εστιάζεται περισσότερο στις νυχτερίδες και πάλι-, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το άδηλον μέλλον.

Εντωμεταξύ, σε όλον τον κόσμο, συνεχίζουμε να παλεύουμε με την μετάλλαξη «Όμικρον», την οποία άλλοι επιστήμονες θεωρούν ασήμαντη και αμελητέα και άλλοι πάλι, θανατηφόρα και καταστρεπτική. Σύμφωνα με αυτές τις δύο, εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, ο κορωνοϊός μάς εγκαταλείπει, για τους πρώτους, οσονούπω και μέχρι την επερχόμενη Άνοιξη, και για τους δεύτερους δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσει να επιβιώσουμε σε χλωρό κλαρί!

Ως εκ τούτου, άπασα η Ανθρωπότης απορεί, αμφισβητεί και δεν ξέρει ποιους από όλους να πιστέψει, γιατί ενδιάμεσα υπάρχουν και άλλες χιλιάδες και ποικίλες απόψεις, και καθημερινώς εκφράζονται και νέες ώστε οι κοινωνίες, απανταχού του κόσμου μας, να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και να βιώνουν μία παράλληλη πανδημία, αυτήν του φόβου, η οποία τους αποσυντονίζει, τους καταθλίβει και τους απογοητεύει τόσο, όσο ούτε και αυτή η υπάρχουσα.

error: Content is protected !!