ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συνέβη στο στο Ουζμπεκιστάν, σε ζωολογικό κήπο, όπου μία μητέρα συνόδευσε το πεντάχρονο κοριτσάκι της, με απώτερο σκοπό, -ως αποδεικνύεται-,... ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συνέβη στο στο Ουζμπεκιστάν, σε ζωολογικό κήπο, όπου μία μητέρα συνόδευσε το πεντάχρονο κοριτσάκι της, με απώτερο σκοπό, -ως αποδεικνύεται-, να βρει την ευκαιρία και να το προσφέρει βορά σε αρκούδα, ονόματι Zuzu.

Παρά το γεγονός ότι άλλοι επισκέπτες του χώρου αντιλήφθηκαν έγκαιρα το γεγονός και έτρεξαν να την αποτρέψουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατόν και η φιλόστοργη μητέρα πρόλαβε και το πέταξε από τα κιγκλιδώματα στον μεγάλο λάκκο όπου η αρκούδα διαβιεί προς θέασιν των φιλοζώων.

Έκπληκτη και η ίδια η αρκούδα που αναπαυόταν εκείνη την ώρα υπό τα όμματα των θαυμαστών της, άφησε το χουζούρι της, τρομαγμένη από τον γδούπο, και πλησίασε το παιδί, το μύρισε και επέστρεψε στην ησυχία της. Τελικά, το κοριτσάκι απλώς τραυματίστηκε ελαφριά από την πτώδη, και η μητέρα του, ένεκα των αβρών προς αυτό αισθημάτων της, αντιμετωπίζει δεκαπενταετή κάθειρξη.

Από την εποχή τής μυθολογικής Μήδειας μέχρι σήμερα, εκατομμύρια οι περιπτώσεις θανατικών από μητέρες στα παιδιά τους. Και όπως συνήθως δεν αποκαλύπτουν τα ενδόμυχα εγκληματικά ένστικτά τους, ίσως και γι’ αυτήν την «μητέρα» δεν μάθουμε ποτέ τα πραγματικά κίνητρά της.

Απλά, για εκατομμυριοστή φορά και εμείς, από την μία, οφείλουμε να καταδικάσουμε, και από την άλλη να οικτίρουμε την ανθρώπινη κοινότητα, η οποία κατά την διάρκεια των αντίστοιχων αυτών εκατομμυρίων ετών, δεν κατόρθωσε να δαμάσει και να αποβάλλει από τις ψυχές των ανθρώπων-της τα κακά ένστικτα και να τους διδάξει την αγάπη.

error: Content is protected !!