Ζαχαροπλαστείο για σκύλους με λαχταριστές τούρτες, cupcakes και λιχουδιές Ζαχαροπλαστείο για σκύλους με λαχταριστές τούρτες, cupcakes και λιχουδιές
Στον πάγκο της κουζίνας του καταστήματός της, η Ιωάννα Φαρμάκη βάζει τις τελευταίες πινελιές στη λαχταριστή τούρτα φυστικοβούτυρο – μπανάνα που έχει μπροστά της,... Ζαχαροπλαστείο για σκύλους με λαχταριστές τούρτες, cupcakes και λιχουδιές

Στον πάγκο της κουζίνας του καταστήματός της, η Ιωάννα Φαρμάκη βάζει τις τελευταίες πινελιές στη λαχταριστή τούρτα φυστικοβούτυρο – μπανάνα που έχει μπροστά της, με την απαιτητική πελάτισσά της, την Αύρα, να μην μπορεί να κρύψει την ανυπομονησία της …γαβγίζοντας και κουνώντας την ουρά της με φρενήρη ρυθμό. Και καθώς «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», η νεαρή ιδιοκτήτρια του Pet Bakery Dog Appétit, στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, φροντίζει ν’ ανταμείψει τη χαριτωμένη σκυλίτσα με μια φρεσκοψημένη λιχουδιά βρώμης με κοτόπουλο, τυρί και λιναρόσπορο, που εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού!

Σ’ αυτό το ζαχαροπλαστείο, άλλωστε, πρωταγωνιστές είναι οι σκύλοι -όπως μαρτυρά και το όνομά του- με τους κηδεμόνες τους να περιορίζονται πολλές φορές σε ρόλο κομπάρσου, απολαμβάνοντας τις αντιδράσεις των τετράποδων φίλων τους καθώς εξερευνούν τις λογής λογής λιχουδιές που ετοιμάζει γι’ αυτούς η Ιωάννα Παρμάκη, με μεράκι και πολλή αγάπη. Η αγάπη η δική της άλλωστε για τους σκύλους, της φίλης της και εμπνεύστριας της ιδέας Σοφίας, αλλά και του συζύγου της Άρη ήταν αυτή που οδήγησε στη δημιουργία του καταστήματος πριν από έναν χρόνο. «Κάνουμε αυτό ακριβώς που αγαπάμε», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ιωάννα Παρμάκη.

«Όνειρο μας ήταν», προσθέτει, «να δημιουργήσουμε ένα Pet Bakery με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα υψηλής γαστρονομίας για κατοικίδια ζώα, που παρασκευάζονται από φρέσκες πρώτες ύλες, κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση, χωρίς προσθήκη τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών, ζάχαρης, αλατιού και γλουτένης. Η αρχή έγινε από το σπίτι. Μελετήσαμε πολύ, εργαστήκαμε σκληρά και στο τέλος καταφέραμε να φτιάξουμε τις νοστιμότερες λιχουδιές για τα σκυλάκια των φίλων μας, αλλά και τα δικά μας, ώστε οι πραγματικοί μας δοκιμαστές να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε πως η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή!».

Το πείραμα πέτυχε κι έτσι τον Δεκέμβριο του 2020, η Ιωάννα Φαρμάκη άνοιξε το πρώτο, όπως λέει, Fine Pet Bakery στην πόλη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο παραγωγής ζωοτροφών ως επιστήμονας ζωικής παραγωγής και συνδυάζοντάς την με τη βοήθεια της Σοφίας, οι πιστοποιημένες γνώσεις της οποίας ως «Pet-Food Εxpert» υπήρξαν πολύτιμες, καθώς και τις τεχνολογικές δεξιότητες του Άρη, που προέρχεται από τον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

«Στο κατάστημά μας προσφέρουμε λιχουδιές παρασκευασμένες από εμάς, προσαρμοσμένες στη φυσιολογία και τις ανάγκες του σκύλου. Έχουμε τούρτες και cupcakes, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά και κάποιες δικές μας συνταγές για καθημερινό φαγητό», σημειώνει η νεαρή ιδιοκτήτρια του Pet Bakery, που ούσα άνεργη αποφάσισε να τολμήσει αυτό το επιχειρηματικό βήμα ψάχνοντας επαγγελματική διέξοδο σε μια δύσκολη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας.

«Μας έμαθε ο κόσμος και σιγά σιγά μας μαθαίνουν κι άλλοι», λέει, με την κηδεμόνα της Αύρας, την Ηλιάνα Ζαχαριάδου, να επισημαίνει τη μεγάλη ποικιλία σε λιχουδιές και φρέσκες παρασκευές που βρίσκει στο κατάστημα. «Ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά. Η Αύρα είναι η καλύτερη πελάτισσα! Είχε στομαχικά προβλήματα από μικρή κι αυτό ήταν ό,τι πιο κοντά στο φυσικό και υγιεινό», τονίζει κι αποκαλύπτει πως η τούρτα φυστικοβούτυρο – μπανάνα είναι η αγαπημένη της ζωηρής σκυλίτσας, ενώ και η ίδια μπαίνει πολλές φορές σε πειρασμό να …κλέψει κάποια από τα πεντανόστιμα κριτσίνια που προμηθεύονται από το κατάστημα.

Το σημαντικό για την Ιωάννα Παρμάκη είναι, όπως λέει, οι χαρούμενοι (τετράποδοι) πελάτες, κάτι που αν κρίνει κανείς από την …ουρά της Αύρας που δεν σταμάτησε να πηγαινοέρχεται όσο ήταν στον χώρο, αλλά και τη λαχτάρα της Άριελ καθώς κοιτάζει τη δική της τούρτα γενεθλίων ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό, μάλλον το έχει πετύχει.

Σ.Παπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!