Αστραπή διήνυσε απόσταση 768 χιλιομέτρων – Εκτάθηκε σε 3 πολιτείες Αστραπή διήνυσε απόσταση 768 χιλιομέτρων – Εκτάθηκε σε 3 πολιτείες
Μια αστραπή που διήνυσε σχεδόν περισσότερα 750 χιλιόμετρα, σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ είναι ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Η μοναδική αστραπή εκτεινόταν σε μήκος 768 χιλιομέτρων στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και... Αστραπή διήνυσε απόσταση 768 χιλιομέτρων – Εκτάθηκε σε 3 πολιτείες

Μια αστραπή που διήνυσε σχεδόν περισσότερα 750 χιλιόμετρα, σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ είναι ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.

Η μοναδική αστραπή εκτεινόταν σε μήκος 768 χιλιομέτρων στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Μισισιπή τον Απρίλιο του 2020, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Αυτό ξεπέρασε το παλιό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2018 στη Βραζιλία και ήταν 709 χιλιόμετρα.

Επίσης, το 2020, μια μοναδική αστραπή πάνω από την Ουρουγουάη και τη βόρεια Αργεντινή διήρκεσε 17,1 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας το παλιό ρεκόρ χρόνου των 16,7 δευτερολέπτων.

Συνήθως οι αστραπές δεν εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 16 χιλομέτρων και διαρκούν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, δήλωσε ο Randall Cerveny του Arizona State University, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιβεβαίωσης των ρεκόρ του μετεωρολογικού οργανισμού.

Αστραπή
Αστραπή

«Αυτά τα δύο ρεκόρ αστραπών είναι απολύτως εξαιρετικά», δήλωσε ο Cerveny σε ηλεκτρονικό μήνυμα. Και οι δύο ήταν από σύννεφο σε σύννεφο, αρκετές χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος, οπότε κανείς δεν κινδύνευσε, είπε.

error: Content is protected !!