ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η εταιρεία «Promobot» παρουσίασε ένα νέο μοντέλο τού ανθρωποειδούς ρομπότ Robo-C-2, το οποίο μπορεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων,... ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η εταιρεία «Promobot» παρουσίασε ένα νέο μοντέλο τού ανθρωποειδούς ρομπότ Robo-C-2, το οποίο μπορεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, όπως οι κατασκευαστές-του υποστηρίζουν, και όπως ανέφερε ο διευθυντής ανάπτυξης, Όλεγκ Κιβόκουρτσεβ, το ανθρωποειδές έχει περισσότερες από εξακόσιες επιλογές μίμησης, γεγονός αναμφισβήτητο κατά τής ανθρώπινης υποκριτικότητας, η οποία και ελόγου της διαθέτει πλείστες όσες παραλλαγές έκφρασης!

Κι αυτό, γιατί το «δέρμα» τού ρομπότ έχει τέτοια ελαστικότητα, που ένας καλός «μαέστρος» μπορεί να του δώσει όποια μορφή έκφρασης και συναισθήματος επιθυμήσει ή διανοηθεί. Στο πρόσωπο τού ρομπότ, υπάρχουν περισσότεροι από τριάντα «σερβοκινητήρες», οι οποίοι μιμούνται την κίνηση των ανθρώπινων μυών και οι εντολές αλλαγής εκφράσεων επιτυγχάνονται με κάποιο ανταποκρινόμενο μηχανισμό, ο οποίος λειτουργεί χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε, το ρομπότ αυτό και ύστερα από τις σχετικές διαδικασίες τροποποιήσεων, μετά από λίγο, θα γνωρίζει να γράφει και να ζωγραφίζει, σχεδιάζεται δε, να του κολλήσουνε και πόδια για να μπορεί να περπατά και να μας επιδεικνύει τα «βαθύτερα» συναισθήματά του.

Η ανθρώπινη γνώση προοδεύει, η επιστήμη καταλαμβάνει σιγά-σιγά την θέση τού Δημιουργού, τον αντικαθιστά και μας τρομάζει, καθώς είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο Άνθρωπος παύει πλέον να πρωτοστατεί, να δημιουργεί και να απολαμβάνει. Κάποιοι λίγοι, λίγο αργότερα, θα διαφεντεύουν και θα κουλαντρίζουν μέσω ρομπότς τον κόσμο μας και τις ζωές μας.

error: Content is protected !!