Μην εύχεσαι να μη σου τύχει, φρόντισε να μη σου συμβεί -Το 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί Μην εύχεσαι να μη σου τύχει, φρόντισε να μη σου συμβεί -Το 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί
«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί». «Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί», αρκεί να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό... Μην εύχεσαι να μη σου τύχει, φρόντισε να μη σου συμβεί -Το 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί

«Μην εύχεσαι να μη σου τύχει. Φρόντισε να μη σου συμβεί».

«Θυμήσου, 50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί», αρκεί να υιοθετήσει κανείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτά είναι τα μηνύματα της καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης, με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, που ξεκίνησε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Σύμφωνα με την ΕΟΠΕ, οι προλήψεις «σπάνε» και καλεί το κοινό να δράσει και να εντάξει στην καθημερινότητά του τη σωματική άσκηση, να υιοθετήσει μία υγιεινή διατροφή, να διακόψει το κάπνισμα, να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ και να εφαρμόζει αντηλιακή προστασία.

Και φέτος, η ΕΟΠΕ φέρνει στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα του καρκίνου καλώντας το κοινό να αφήσει κατά μέρους τις προλήψεις και αντ’ αυτού να ζει με υγιεινές συνήθειες. Και όπως αναφέρει είναι «ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε μέσω της παρέμβασης σε διάφορα σημεία στο δημόσιο χώρο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!