Ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου; Ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου;
Ο Μαρτσέλο Μπολογνάρι (Marcello Bolognari), διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας βρήκε έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη... Ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου;

Ο Μαρτσέλο Μπολογνάρι (Marcello Bolognari), διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας βρήκε έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο Μάρκο Πόλο είχε μια κόρη εκτός γάμου, την Ανιέζε (Agnese).

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, πιστεύεται ότι γεννήθηκε μεταξύ του 1295, τη χρονιά που ο έμπορος και εξερευνητής επέστρεψε στη Βενετία μετά από δύο δεκαετίες στην Ασία, και του 1298, όπου συνελήφθη αιχμάλωτος και φυλακίστηκε μετά την Ναυμαχία του Κόρτσουλα.

   Έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο καταγράφοντας τα ταξίδια και τις εμπειρίες του σ ένα βιβλίο με τίτλο «Τα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο» το οποίο έγινε ένα από τα πρώτα μπεστ σέλερ παγκοσμίως. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στη Βενετία, και παντρεύτηκε τη Ντονάτα Μπαντόερ, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες, τη Φαντίνα, την Μπελέλα και τη Μορέτα.

   Ο ερευνητής δήλωσε ότι βρήκε στοιχεία της ύπαρξή της σε έγγραφα της οικογένειας Πόλο μεταξύ αυτών η διαθήκη της, η οποία γράφτηκε στις 7 Ιουλίου 1319. Μάλιστα η Ανιέζε, είχε αναθέσει στον Πόλο, να την παραδώσει στον ιερέα Πιέτρο Παγκάνο (Pietro Pagano), στην εκκλησία του San Felice της Βενετίας.

   «Δεν ξέρουμε αν ήταν παντρεμένος πριν ή αν το παιδί γεννήθηκε από κάποια σχέση. Το γεγονός ότι η Ανιέζε είχε εμπιστευτεί στον Πόλο τη διαθήκη της αποδεικνύει ότι γνώριζε την ύπαρξή της και ότι είχαν μια “δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”», πρόσθεσε ο Μπολονιάρι.

   Η κοπέλα δεν κατονόμαζε τη μητέρα της στη διαθήκη της, κάτι που, σύμφωνα με τον Μπολονιάρι, ίσως να δηλώνει πως είχε πεθάνει. Περιέγραφε «μια στοργική οικογενειακή ζωή». Ήταν παντρεμένη και είχε δύο μικρά παιδιά.

   Σ.Α. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!