112: Κάθε χρόνο αντιμετωπίζονται πάνω από 120.000 περιστατικά μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112: Κάθε χρόνο αντιμετωπίζονται πάνω από 120.000 περιστατικά μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης
Ευρωπαϊκή ημέρα του 112 σήμερα, του ενιαίου ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 είτε... 112: Κάθε χρόνο αντιμετωπίζονται πάνω από 120.000 περιστατικά μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης

Ευρωπαϊκή ημέρα του 112 σήμερα, του ενιαίου ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 είτε από σταθερό, είτε από κινητό, είτε με sms και email, ενώ υπάρχει πλέον η δυνατότητα γεωεντοπισμού του καλούντα.

Δεχόμαστε κατά μέσο όρο 10.000 κλήσεις τον μήνα είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραγιάννης.

Χρήσιμα στοιχεία για τον 112

  • Ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί Έλληνες αλλά και όλους όσοι επισκέπτονται την χώρα. Επίσης, αντίστοιχα, σε όποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειαστείτε βοήθεια, όπως π.χ. Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ασθενοφόρο, Λιμενικού, μπορείτε να καλέσετε το 112 για άμεση εξυπηρέτηση.
  • Σε κάθε κλήση απαντά εξειδικευμένο προσωπικό, που μπορεί να επικοινωνήσει σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές γλώσσες.
  • H κλήση στον 112, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από τηλεφωνικό θάλαμο ή υπαίθρια τηλεφωνική συσκευή με κερματοδέκτη, ή καρτοδέκτη, είναι χωρίς χρέωση.
  • Η κλήση στον 112 μπορεί να γίνει από κινητό με κάρτα SIM ή και χωρίς.
  • Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Δηλαδή, ακόμη κι αν το δικό σας δίκτυο δε λειτουργεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορείτε να καλέσετε το 112 αρκεί να υπάρχει κάλυψη από άλλο δίκτυο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Γραμμής Έκτακτης Ανάγκης (ΕΕΝΑ – EuropeanEmergencyNumberAssociation) και οι γραμμές που λειτουργεί είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112:

  • η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111
  • η Εθνική Γραμμή για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017

Αυτές είναι αναγνωρισμένες ως Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης, λειτουργούν καθημερινά, δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, και μπορούν να απευθύνονται σε αυτές παιδιά και ενήλικες για να λαμβάνουν βοήθεια και κατευθύνσεις από έμπειρους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.

Η διασύνδεση των Γραμμών με τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 αποτελεί και κομβικό, στρατηγικό σημείο συνεργασίας του Οργανισμού μας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς έχει αποβεί εξαιρετικά σημαντική σε κρίσιμα περιστατικά παιδιών ή ενηλίκων που είχαν άμεση ανάγκη αλλά και στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων όπως οι πρόσφατες δριμείες χιονοπτώσεις στην Αττική.

ertnews.gr

error: Content is protected !!