ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κρατάει χρόνια η διαμάχη, έχει τις αιτίες της, τις διακυμάνσεις της και τις δικαιολογίες της, όχι μόνον από ένα και... ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κρατάει χρόνια η διαμάχη, έχει τις αιτίες της, τις διακυμάνσεις της και τις δικαιολογίες της, όχι μόνον από ένα και δύο, αλλά από πολλά μέρη, καθώς πολλοί ενδιαφέρονται, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, για τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη.

Και είναι γεγονός ότι τα κέρδη αυτά, είναι και τα οποία προκαλούν τους πολέμους ανάμεσα στα κράτη με την αρωγή των ανά περίπτωση συμμάχων τους. Οι διαφωνίες και διεκδικήσεις, ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία χρονολογούνται και το ζήτημα δεν είναι σήμερα να ασχοληθούμε με το ιστορικό τους, τα δίκαια και τα άδικα της υπόθεσης, αλλά καθώς έχουν εξαφθεί τα δύο μέρη, συμπαραστεκομένων και των συμμάχων τους, να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα, η οποία απειλεί με έκρηξη από ημέρα σε ημέρα, έστω και αν οι μεν προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο και οι δε, απορρίπτουν την εκδοχή, αν οι αντίπαλοί τους υποχωρήσουν στις θέσεις τους.

Ωστόσο, μέχρι εχθές, σαράντα χώρες από όλον τον κόσμο είχαν αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους τους από το Κίεβο και όπου αλλού στην Ουκρανία, το Ισραήλ αντιμετωπίζει και εκείνο μία ίδια απόφαση, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετέφεραν τον πρέσβη και όλους τους διπλωματικούς τους στο Λίβλ, πολύ κοντά στην Πολωνία για παν ενδεχόμενον, ενώ η ίδια η Πολωνία ετοιμάζει υποδομές φιλοξενίας και περίθαλψης προσφύγων.

Ακόμη και η χώρα μας, έδωσε εντολή αποχώρησης των διπλωματών της από την προ-εμπόλεμη ζώνη, ενώ ήδη δύο ομογενείς μας, σκοτώθηκαν επάνω σε καυγά από ουκρανούς στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. Στην Ουκρανία, ανεστάλησαν όλες οι άδειες στρατιωτικών, οι Ρώσοι ανακοινώνουν πανέτοιμοι αν προκληθούν από τις δυτικές συμμαχικές δυνάμεις και απειλούν να πλήξουν και όσες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν εδάφη ή λιμάνια στους απέναντί τους.

Ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος στα σπάργανα, επωάζεται σε βάρος τής ανθρωπότητας και πάλι, όποια και αν είναι τα αίτια και οι δικαιολογίες. Και ο κόσμος βρίσκεται όπως πάντα σε κατάσταση κινδύνου, άμεσος αποδέκτης του κακού, όπως πάντα.

error: Content is protected !!