ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας, πριν λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», οι έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται... ΕΥΗΜΕΡΟΥΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού μας, πριν λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», οι έλληνες πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθότι η χώρα ευημερεί, ως εκ τούτου δε, τεκμαίρεται πως ευημερούν και οι πολίτες της, και κάποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν παγώσει οι συντάξεις τους θα δουν στο προσεχές μέλλον καλύτερες ημέρες καθώς και οι μισθοσυντήρητοι, οι οποίοι θα λάβουν τον Μάϊο μία αύξηση στο μηνιάτικό τους, λίγο πιο πάνω από το δύο τοις εκατό.

Αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, η οποία θα είναι περαστική, για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς τής ΔΕΗ, που όπως λίγο πριν είχε πει και ο αρμόδιος υπουργός μπορούμε να τους μειώσουμε και από μόνοι μας, προσέχοντας να μην ξεχνάμε το φως αναμμένο και μη χρησιμοποιώντας το θερμοσίφωνο. Χαρακτηριστικά, μίλησε και για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία πράγματι φαίνεται να υλοποιείται, ίσως όχι όσο θα θέλαμε, αλλά κάπως φαίνεται να ξελαφρώνει, έστω και λίγο, κάποιες πλάτες.

Την ίδια δε ημέρα, η εφημερίδα «Δημοκρατία», στην πρώτη της σελίδα δημοσίευε την μείωση του ΦΠΑ, ένεκα της ενεργειακής κρίσης, σε ορισμένες άλλες χώρες της Ευρώπης, ως εξής: Πολωνία, μηδενικός ΦΠΑ, Βέλγιο, μείωση 6% στο ηλεκτρικό από το 21% που βρισκόταν πριν, Γαλλία, πλαφόν στην αύξηση του ρεύματος, Γερμανία, αφαίρεση των προσθέτων χρεώσεων, Ιταλία, μείωση κατά 5% του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, Σερβία και Βουλγαρία, πάγωμα όλων των αυξήσεων, Νορβηγία, τέλος, όπου το κράτος πληρώνει το 80% όλων των λογαριασμών.

Προχθές πάλι, ο υπουργός μας Οικονομικών, δήλωσε με λογική υπερηφάνεια πως η Ελλάδα κατορθώνει να αποπληρώσει το χρέος της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά δύο χρόνια νωρίτερα, τον ερχόμενο Μάρτιο. Αισιοδοξεί μάλιστα πως η χώρα μας και παρά το κτύπημα της πανδημίας, κατά το 2023 θα επανέλθει, όπως είχε δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Τόνισε δε: «Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά για τη χώρα, όπου η Ελλάδα αλλάζει, βαδίζει μπροστά και το σημαντικότερο, κοιτά ψηλά». Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες επωάζεται η άποψη ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων να φτάσει και να παραμείνει στα επτακόσια ευρώ, κατά πολύ κατώτερος άλλων χωρών, αλλά να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλες που αμείβουν με πολύ λιγότερα.

error: Content is protected !!