Ο ΧΑΤΖΙ, Ο ΑΠΛΥΤΟΣ … Ο ΧΑΤΖΙ, Ο ΑΠΛΥΤΟΣ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πριν δύο-τρία χρόνια, διάβαζα τις θεωρίες διάσημου επιστήμονα καθηγητή, ο οποίος διατεινόταν ότι το πλύσιμο γενικώς, βλάπτει σοβαρά την υγεία... Ο ΧΑΤΖΙ, Ο ΑΠΛΥΤΟΣ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πριν δύο-τρία χρόνια, διάβαζα τις θεωρίες διάσημου επιστήμονα καθηγητή, ο οποίος διατεινόταν ότι το πλύσιμο γενικώς, βλάπτει σοβαρά την υγεία μας, και εκείνος είχε αμέτρητα χρόνια να πλυθεί με σαπούνι, παρασκευάζοντας ένα δικό του γαλάκτωμα, το οποίο χρησιμοποιούσε σπάνια και πού, όποτε δηλαδή αποφάσιζε να κάνει ένα ντους και αυτό πάρα-πού σπάνια.

Το κορμί, έλεγε, πρέπει να έχει ανοιχτούς πόρους να αναπνέει και να δέχεται μικρόβια για να καταπολεμά τις ιώσεις. Όλα αυτά σε αντίθεση με τα όσα πρεσβεύουν γενικώς οι επιστήμονες. Ο Αμού Χατζί, τώρα, ηλικίας ογδόντα επτά ετών και κάτοικος υπαίθρου σε μία ερημική τοποθεσία κοντά στο χωριό Ντεϊγκά της Τεχεράνης, εδώ και λίγα χρόνια έγινε και αυτός γνωστός, αλλά εξ’ αντιθέτου, αφού έχει διανύσει εξήντα επτά χρόνια απλυσιάς και το κορμί του έχει πιάσει … «λέπια» που λέμε, πιστεύοντας και αυτός ότι το σαπούνι θα του επιφέρει πολλές αρρώστιες.

Παράλληλα, -δήλωσε στην εφημερίδα «Καιροί τής Τεχεράνης» ότι για τροφή του όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιεί σάπια κρέατα και ψοφίμια, πίνει βρώμικο νερό όπου βρει και κουρεύεται καίγοντας στη φωτιά μαλλιά και γένια, ενώ κοιμάται σε λαγούμια και τάφους, καπνίζει δε στην πίπα του περιττώματα ζώων. Η περίπτωσή του, απασχόλησε στα πολύ σοβαρά την επιστημονική κοινότητα της Τεχεράνης, και τον υπέβαλλαν σε εξονυχιστικές εξετάσεις επί πάσης νόσου, προδιαθέσεων και μικροβίων. Ο Αμού Χατζί απεδείχθη υγιέστατος και άφησε τους επιστήμονες με γουρλωμένα μάτια!

Έχει αποκτήσει την πάσαν ανοσίαν και ας λέει η Επιστήμη τα δικά της… Ακλόνητος στην υγεία, αλλά στεναχωρημένος καθώς οι άλλοι, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, όπου τον συναντούν, τον χλευάζουν, τον προπηλακίζουν και του πετάνε πέτρες. Γεγονός, το οποίο συγκίνησε τον τοπικό Κυβερνήτη να απευθύνει δραματική έκκληση προς τους κατοίκους της περιφέρειάς του, να αφήσουν στην ησυχία και την απλυσιά του, τον Αμού Χατζί, τον οποίον χαρακτήρισε ως «ευγενική ψυχή». Θα του κάνουν άραγε τη χάρη οι ευγενέστεροι «φυσιολογικοί» άνθρωποι;

error: Content is protected !!