ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ – ΠΟΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ – ΠΟΤΕ ΑΛΛΙΩΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ειδήσεις από τη Γερμανία ανέφεραν πως εχθές βομβαρδίστηκαν όλες οι βάσεις και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, τα λιμάνια και τα... ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ – ΠΟΤΕ ΑΛΛΙΩΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ειδήσεις από τη Γερμανία ανέφεραν πως εχθές βομβαρδίστηκαν όλες οι βάσεις και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, τα λιμάνια και τα στρατιωτικά αεροδρόμια, ενώ παράλληλα και την ίδια ώρα, Γερμανός βουλευτής τόνιζε πως “Δεν θα υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας”. Κατά πόσον, τώρα, αυτά ισχύουν και σήμερα, ή θα ισχύουν και αύριο, κανείς δεν ξέρει.

Η αλήθεια είναι πως στις ημέρες μας, μας έχουν περισσέψει τα λόγια, τα οποία τις περισσότερες φορές διαψεύδονται από την ροή και εξέλιξη των πραγμάτων, άλλοτε ως φρούδες ελπίδες και άλλοτε σαν αλλαγή διάθεσης. Για παράδειγμα, οι Ρώσοι διατείνονταν πως αν δεν ξεκινούσε εχθροπραξίες η Ουκρανία με πίσω της το ΝΑΤΟ, δεν θα το επιχειρούσαν εκείνοι, οι οποίοι τελικά, αν αληθεύει η πιο πάνω είδηση, βομβάρδισαν εγκαταστάσεις και γραφεία του στην χώρα.

Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ φοβέριζε πως τα παραμικρό σε βάρος τής Ουρανίας και σε βάρος του, θα το έκανε να παρέμβει, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, -τουλάχιστον μέχρι εχθές το βράδυ που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Αυτή η διπολική αμφιθυμία στις σκέψεις και τις πράξεις, είναι ένα γεγονός το οποίο μας ταλανίζει εγχωρίως και παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα με το πάντα επίκαιρο θέμα της πανδημίας, η οποία άλλοτε παραμένει τέτοια και άλλοτε μεταλλάσσεται σε ενδημική νόσο, για να επιστρέψει στο πάνδημον του χαρακτήρα της την επόμενη ημέρα, να εξαλειφθεί σύντομα ή να μην μας εγκαταλείψει ποτέ, καθώς και τα περί αποτελεσματικότητας ή μη των εμβολίων, τα οποία ωφελούν πότε κατά πολύ, πότε κατ’ ολίγον και πότε δρουν ακόμη λιγότερο, ή και είναι τα απολύτως σωτήρια επί του προκειμένου.

Σε τοπικό δε επίπεδο, θα είχαμε να παρατηρήσουμε πάρα πολλές τέτοιες καταστάσεις διγλωσσίας και για πολλά και διάφορα, όπως με την υγεία, τις αυξήσεις, τις οικονομικές ελαφρύνσεις και άλλα, τα οποία την μία μας παρουσιάζονται έτσι και την άλλη αλλιώς. Φαίνεται πως οι εποχές μας έχουν επηρεασθεί από αυτό το σύνδρομο της διγλωσσίας και της αμφισβήτησης, και δυστυχώς, ακόμη και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

error: Content is protected !!