Η μεγάλη ευκαιρία χειραφέτησης της Ευρώπης Η μεγάλη ευκαιρία χειραφέτησης της Ευρώπης
Κατά την διάρκεια της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία, όταν οι Γερμανοί είχαν προκαλέσει μπάχαλο, η τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ που... Η μεγάλη ευκαιρία χειραφέτησης της Ευρώπης

Κατά την διάρκεια της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία, όταν οι Γερμανοί είχαν προκαλέσει μπάχαλο, η τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ που πήγε στη χώρα για να μαζέψει κάπως τα πράγματα, όταν ρωτήθηκε για τους Ευρωπαίους και την Ευρώπη είπε περιφρονητικά το περιβόητο «who gives a fuck».

Έκτοτε έχουν περάσει πολλά χρόνια και οι Ευρωπαίοι, πέρα από τις εύλογες ανησυχίες ορισμένων χωρών και τα συμφέροντα κάποιων άλλων, συνειδητοποιούν ότι η κηδεμονία των ΗΠΑ στα γεωπολιτικά και τα γεωοικονομικά της γηραιάς Ηπείρου όχι μόνο δεν ταυτίζονται αλλά έχουν εισέλθει εδώ και καιρό σε μια ραγδαία απόκλιση υψηλού κόστους και μεγάλου ρίσκου.

Το πρώτο σοκ ήταν με τη μυστική συμφωνία Μπους πατρός και Γκορμπατσόφ στην οποία η Ευρώπη αγνοήθηκε δραματικά. Πέρα από την εχθρότητα των ΗΠΑ στο ευρώ, η Ουάσιγκτον παρέσυρε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη σε διάφορους ατελέσφορους τυχοδιωκτισμούς στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Συρία κλπ) για να φτάσουμε στην τραγική ήττα στο Αφγανιστάν, στην συμφωνία AUKUS, στην κρίση του Nord Stream II και τώρα στο Ουκρανικό.

η συνέχεια του άρθρου εδω: https://slpress.gr/diethni/i-megali-eykairia-cheirafetisis-tis-eyropis-eyropi/

slpress.gr

error: Content is protected !!