ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η μεγαλύτερη απειλή θανατηφόρων ασθενειών στον πλανήτη μας, είναι και παραμένει ο καρκίνος, έστω και αν έχει μειωθεί κάπως κατά... ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η μεγαλύτερη απειλή θανατηφόρων ασθενειών στον πλανήτη μας, είναι και παραμένει ο καρκίνος, έστω και αν έχει μειωθεί κάπως κατά τα τελευταία χρόνια, και για τον οποίον δυστυχώς, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν κατόρθωσε να βρει γιατρικό, αλλά ούτε και προληπτικό εμβόλιο, αφήνοντας την τύχη των νοσούντων στα χέρια του Θεού, στον οποίον δεν πολυπιστεύει κιόλας.

Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τμήμα της Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικού Συλλόγου, μόλις διεξήγαγε έρευνα επί του θέματος, όχι για την Ελλάδα αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής και διαπίστωσε πως κατά το έτος 2022, το οποίο και διανύουμε, θα νοσήσουν εκεί, από την επάρατον, ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες άνθρωποι και θα πεθάνουν εξ’ αιτίας της, εξακόσια χιλιάδες τριακόσια εξήντα άτυχα άτομα.

Παρακάπτοντες, τώρα, την ασθένεια αυτή, ας επιστρέψουμε στον κορωνοϊό, τον οποίον «ξεχάσαμε» τις τελευταίες ημέρες, στρέφοντες τα βλέμματα και τις ανησυχίες μας στα ρωσο-ουκρανικά γεγονότα. Στην χώρα μας, λοιπόν, η οποία είναι ασφαλής και μη απειλούμενη από κανέναν πόλεμο, το ζητούμενο παραμένει πάντα η πανδημία του COVID19, της οποίας η τελευταία μετάλλαξη είναι να κατοχυρωθεί ως ενδημική παγκοσμίως, κάτι που ακόμη και οι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες το επικροτούν.

Αναδράμοντες στο πρόσφατο παρελθόν, οι «ειδικοί» έλληνες επιστήμονες και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, μας έλεγαν πως αν εμβολιαζόταν το εξήντα με εξήντα πέντε τοις εκατό του ελληνικού πληθυσμού θα αποκτούσαμε την ανοσία τής αγέλης, κάτι που μεταλλάχθηκε και αυτό σε εβδομήντα, εβδομήντα πέντε, ογδόντα τοις εκατό, και πήγε λέγοντας, ανάλογα με τις εκάστοτε νεότερες εξελίξεις επί της πορείας τού ιού και των δυνατοτήτων των εμβολίων.

Σήμερα στη χώρα μας, παραμένουν ανεμβολίαστοι 317. 962 άνθρωποι άνω των εξήντα ετών, οι οποίοι σύμφωνα με μία μαθηματική πράξη, από τα 10. 691. 204 άτομα που ζουν στην Ελλάδα κατά την απογραφή του 2020 και στοιχεία τής Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, φαίνεται να απειλούνται με μόλυνση εξ’ αυτών τα υπόλοιπα 10. 673. 242, επειδή οι ελάχιστοι της μειοψηφίας αρνητές τα αδιαφορούν θανάσιμα. Σημειώνοντας δε ότι, μετά τα εξήντα και όσο προχωράμε ανοδικά, πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν εν τη πορεία, όπως συμβαίνει πιο εύκολα σε αυτές τις ηλικίες, ε, οπωσδήποτε δεν είναι μακριά η ανοσία της αγέλης.

error: Content is protected !!