ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αλλαγή βάρδιας φαίνεται να επιχείρησαν δύο μεγάλα κακά για την Ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός και ο πόλεμος. Και τα δύο, έφεραν... ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αλλαγή βάρδιας φαίνεται να επιχείρησαν δύο μεγάλα κακά για την Ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός και ο πόλεμος.

Και τα δύο, έφεραν και κρατούν τον κόσμο μας «άνω-κάτω», καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός βομβαρδίζεται από ειδήσεις άλλοτε σοβαρές, άλλοτε σοβαροφανείς και συχνά, πολλές από αυτές, κατασκευασμένες. Κάποιοι, φαίνεται να διατηρούν αυτό το προνόμιο της παραπληροφόρησης και τους επιτρέπεται και να βλέπουν και να λένε, άσχετα με το ποσοστό αλήθειας ή ψεύδους.

Εντιμότατοι καθ’ όλα πολίτες του πλανήτη Γη, χωρίζονται σε δύο μέρη και τόσο το ένα, όσο και το άλλο, απαριθμούν και παπαγαλίζουν τα προτερήματά τους έναντι των μειονεκτημάτων των άλλων, γεγονός, το οποίο δεν απορρέει από τίποτε άλλο παρά από ένα ασύστολο άνοιγμα προς την παραπληροφόρηση, η οποία φέρνει στο νου μας και τα κακόβουλα κουτσομπολιά, της γειτονιάς στην οποία μεγαλώσαμε και έβριθε από διαβολές, ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε γείτονα.

Οι δύο τελευταίοι πόλεμοι, λοιπόν, μας έφεραν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και περισσότερο από κάθε άλλο σημαντικό ή ασήμαντο γεγονός, ειδήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται κατά τον διεθνή σύγχρονο όρο ως «fake news», θέτοντας σε ανταγωνισμό την αλήθεια με το ψέμα και επιχειρώντας τον αποπροσανατολισμό τής κοινής γνώμης και την δημιουργία εχθρικών στρατοπέδων ανάμεσα στους έλκοντες πληροφορίες από την μία ή την άλλη πλευρά.

Ο πόλεμος του ιού, μας επέβαλλε την σιωπή, αυτός δε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μας οδηγεί στην αποδοχή των γεγονότων έτσι όπως οι άλλοι τα σχεδιάζουν και μας τα διοχετεύουν, χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι αληθή και ποια ψευδή. Είναι, ακόμη, και ένας τρίτος πόλεμος σκληρός και απάνθρωπος, αυτός ο οποίος παραποιεί τα γεγονότα, από όπου και αν προέρχεται.

Και είναι ο πλέον οδυνηρός.

error: Content is protected !!