ΟΛΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ … ΟΛΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καθαρά Δευτέρα σήμερα και όλα φαίνεται να πετάνε γύρω μας, από τους κατ’ έθιμον χάρτινους αητούς, μέχρι και των επέων... ΟΛΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και όλα φαίνεται να πετάνε γύρω μας, από τους κατ’ έθιμον χάρτινους αητούς, μέχρι και των επέων πτεροέντων, τα οποία ακατάπαυστα και αιωνίως υπερίπτανται των κεφαλών μας, παντός καιρού και εγκεφάλων.

Ομολογώ δε, πως αυτά τα λόγια, τα οποία δισεκατομμύρια μυαλά και στόματα εκτοξεύουμε και διακινούνται ασκόπως στον καθαρό αέρα, είναι τόσο ανατριχιαστικά όσο και ανώφελα.

Αλήθεια, πόσα δεν ακούμε να ίπτανται στην μολυσμένη, της Γης μας ατμόσφαιρα από υπεύθυνα και ανεύθυνα χείλη, χωρίς σκέψη, χωρίς κανέναν ειρμό και που μη επαρκώς καθοδηγούμενα καταβυθίζονται την άλλη στιγμή στην άβυσσο, συμπαρασύροντας και εμάς στην κάθετη και άνευ ουδεμίας επιστροφής πτώση τους.

Απλοί πολίτες, πολιτικοί, καθοδηγητές, φιλόσοφοι, άσοφοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλοι γενικώς, αμπελοφιλοσοφούμε αενάως «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ», αιωρούμενοι και εμείς στην ατμόσφαιρα του ανέφικτου, της υποσχεσιολογίας και της ψευδεπίγραφης ενημέρωσης.

Και το χειρότερο είναι ότι από επίγνωση, βρισκόμαστε και πετάμε ανυποψίαστοι στα σύννεφα. Άντε, ας αμολήσουμε τώρα την καλούμπα, ημέρα που είναι…

error: Content is protected !!