10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει κλονίσει την αγορά πετρελαίου και ο κόσμος το βλέπει ήδη να αντανακλάται στην εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. Οι οδηγοί θα... 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει κλονίσει την αγορά πετρελαίου και ο κόσμος το βλέπει ήδη να αντανακλάται στην εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι οι μετακινήσεις και τα οδικά ταξίδια θα κοστίζουν περισσότερο στο ορατό μέλλον. Οι αγοραστές αυτοκινήτων επίσης θα πρέπει να το έχουν αυτό κατά νου.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τελειοποιήσετε τις στρατηγικές και τις τεχνικές οδήγησής σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε την οικονομία καυσίμου και να μην επιβαρύνετε το πορτοφόλι σας.

Οι εμπειρογνώμονες του ιστότοπου Consumer Reports έφτιαξαν μια λίστα με δοκιμασμένες συμβουλές, για να βοηθήσουν τους οδηγούς να εξοικονομήσουν χρήματα.

Συμβουλές για εξοικονόμηση της βενζίνης

  1. Γεμίστε κατά το ήμισυ το ρεζερβουάρ κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες και όταν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης βενζίνης. Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τα ταξίδια με αυτοκίνητο στις διακοπές, όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και τα αυτοκίνητα κινούνται αργά.
  2. Συγκρίνετε τις τιμές σε διαφορετικά πρατήρια βενζίνης. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές και ιστότοποι που αναφέρουν τις τοπικές τιμές βενζίνης.
  3. Ελαχιστοποιήστε τα ταξίδια. Αν μπορείτε να καθυστερήσετε τις δουλειές ή άλλες δραστηριότητες, θα διατηρήσετε τη βενζίνη που αγοράσατε και θα μειώσετε τη συνολική κατανάλωση.
  4. Να τηρείτε τα όρια ταχύτητας και να οδηγείτε ομαλά. Οι συνήθειές σας στο τιμόνι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία καυσίμου.
  5. Οδηγήστε ομοιόμορφα. Μην επιταχύνετε απότομα και αποφύγετε το φρενάρισμα όποτε είναι δυνατόν. Διατηρείστε την ταχύτητά σας. Όσο πιο δυνατά επιταχύνετε, τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνετε. Το άσκοπο φρενάρισμα σπαταλάει τα καύσιμα που χρησιμοποιήσατε για να επιταχύνετε. Οδηγήστε ομαλά και προβλέψτε την κίνηση της κυκλοφορίας.
  6. Δώστε προσοχή στην αεροδυναμική. Να αφαιρείτε τις σχάρες οροφής όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, περισσότερο από το 50% της ισχύος του κινητήρα πηγαίνει για την αντιμετώπιση της αεροδυναμικής αντίστασης. Μην το επιτείνετε αυτό μεταφέροντας περιττά πράγματα στην οροφή του αυτοκινήτου σας.
  7. Αγοράστε βενζίνη καλής ποιότητας. Συνήθως συνιστούμε να χρησιμοποιείτε βενζίνη Top Tier – δηλαδή βενζίνη που υπόκειται σε υψηλότερα πρότυπα μέσω της εθελοντικής συμμετοχής πολυάριθμων εμπορικών σημάτων βενζινάδικων, όπως η Chevron, η Costco, η Exxon, η Mobil και η Shell. Ο στόχος είναι να τροφοδοτείτε το αυτοκίνητό σας με βενζίνη καλής ποιότητας όποτε είναι δυνατόν, ωστόσο θα πρέπει να είστε ευέλικτοι κατά τη διάρκεια μιας έλλειψης ή όταν ταξιδεύετε.
  8. Εξοικονομήστε χρήματα και παραλείψτε τη βενζίνη Premium, εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Αυτό μπορείτε να το δείτε στην πόρτα του ρεζερβουάρ. Σε πολλά αυτοκίνητα αναγράφεται ότι “συνιστάται”, που σημαίνει ότι είναι προαιρετικό.
  9. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών. Τα ελαστικά χάνουν περίπου 1 psi το μήνα. Εάν έχετε ελαστικά με χαμηλότερη πίεση από αυτή που συνιστάται, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση, τη μακροζωία των ελαστικών και την οικονομία καυσίμου.
  10. Χρησιμοποιείστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μόνο όταν είναι απαραίτητο. Σε ήπιες καιρικές συνθήκες μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα. Όταν όμως κάνει πολύ ζέστη, μπορείτε να έχετε το κλιματιστικό ανοιχτό ώστε να δροσίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να μειώνει την υγρασία. Αυτή είναι μια σοφή επένδυση που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε άνετα αλλά και να είστε σε εγρήγορση κατά την οδήγηση.

Consumer Reports – ertnews.gr

error: Content is protected !!