ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και του σωτηρίου έτους 2022, με την απόλυτη οικονομική κρίση, την οποία κατά πολύ επιδείνωσε... ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και του σωτηρίου έτους 2022, με την απόλυτη οικονομική κρίση, την οποία κατά πολύ επιδείνωσε η πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, ένας στους δύο εργαζομένους λαμβάνει μισθό χαμηλότερο των 800 ευρώ μεικτά (47,5%) και ένας στους πέντε (18,6%) κάτω των 500 ευρώ. Το 56% των μισθωτών αμείβονται με ποσά κάτω των 900 ευρώ (μεικτά) και το 63,6% με αμοιβές κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Υπάρχουν και οι συνταξιούχοι, αυτά τα εξαθλιωμένα «περήφανα γηρατειά», εκ των οποίων η πλειονότης βρίσκεται στο όριο της φτώχειας με σύνταξη μεταξύ 300 και 480 ευρώ, υπάρχουν οι άποροι και οι άστεγοι, αλλά υπάρχουν, για το πρεστίζ, και οι πανάκριβα αμειβόμενοι σαν βιτρίνα τής πάμφτωχης χώρας.

Αναμφισβήτητα, οι κρίσεις, η μία επάνω στην άλλη, όπως τα μνημόνια, για παράδειγμα, η ρωσο-ουκρανική κρίση για επιστέγασμα, και άλλα γνωστά τινά, έχουν φέρει σε δεινή θέση την χώρα μας οικονομικά, και τους πολίτες της στην απόγνωση, τόσο ένεκα των χαμηλών απολαβών, όσο και των αλματωδών και καθημερινώς αυξήσεων στην ενέργεια, τα άλευρα και άλλα.

Ωστόσο, υπάρχει μία ελπίδα, αν σκεφτούμε και αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε τις πιο κάτω κυβερνητικές ευχές και συμβουλές:

«Θα φύγει ο χειμώνας και δεν θα χρειαζόμαστε πετρέλαιο» κατά τον πρωθυπουργό, «Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας» κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και τέλος, «Να κάνουμε τον σταυρό μας» κατά τον υπουργό Ανάπτυξης. Παράλληλα, η Κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά, όπως γνωρίζουμε, για να μας στηρίξει στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και αερίου, με πλαφόν στις αυξήσεις σε είδη διατροφής, και με οικονομική ενίσχυση των υπερ-φτωχών νοικοκυριών με ένα έκτακτο επίδομα έως τριακόσια ευρώ.

error: Content is protected !!