ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τους αριθμούς και αν κάπου χρειάζονται στην σημερινή κοινωνία μας είναι, μου φαίνεται για... ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τους αριθμούς και αν κάπου χρειάζονται στην σημερινή κοινωνία μας είναι, μου φαίνεται για αυτούς οι οποίοι έχουν πολλά χρήματα και αγωνιούν να τα αυγατίσουν ή για εκείνους οι οποίοι δεν έχουν και που φιλοδοξούν πιστεύοντας ότι οι πρώτοι θα τους το επιτρέψουν. Ωστόσο, και κακά τα ψέματα, οι αριθμοί καθορίζουν την ζωή μας, γι’ αυτό και σήμερα παίρνω στην τύχη κάποιους από αυτούς που ανακαλύπτω στον Τύπο και που είναι αυταπόδεικτο ότι αυτοί μας κυβερνούν σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, που για την Ελλάδα τουλάχιστον δεν προβλέπεται να λάβει τέλος σύντομα, 1.078.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες δημιούργησαν 2, 15 δισεκατομμύρια χρέη, ενώ τα χρέη απέναντι στον ΕΦΚΑ έχουν ξεπεράσει τα 41 δις. Η ίδια η επιδημία, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα 183 εκατομμύρια θύματα στην Ευρώπη και 148 στην Αμερική.

Σκούρα τα πράγματα στην Ελλάδα και με τους αριθμούς τους οφειλόμενους στην πανδημία με αποτίμηση εχθές 21.121 κρούσματα, 365 διασωληνομένους και 57 θανάτους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «ειδικών» να την εξαλείψουν ενώ άλλες χώρες έχουν σταματήσει περιορισμούς και εμβολιασμούς. Στην χώρα μας, και μεταξύ των ετών 2011 – 2020 υπήρξε μείωση του πληθυσμού κατά 450. 000 άτομα, ενώ αναμένεται μεταξύ των ετών 2021 και 2040 να σημειωθούν 950. 000 θάνατοι περισσότεροι από της γεννήσεις.

Η ρωσο-ουκρανική κρίση, έχει ανεβάσει στα ύψη τις τιμές ενέργειας και διατροφής σε όλον τον κόσμο κι εχθές αύξηση του ρεύματος της τάξης του 52,5% με την μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο να φτάνει στα 345 ευρώ. Γενικότερα, η τιμή του brend ανέβηκε κατά 5,9% και το βαρέλι τείνει να ξεπεράσει τα 130 δολάρια.

Κι ενώ η ανεργία στην χώρα μας περνάει πλέον το 13%, και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απολαμβάνουν κατά 27% υψηλότερους μισθούς από ό,τι του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην επιτρέπει πλέον την ελευθέρας διακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προσπαθεί να καλύψει κάποιες διαφορές στην κατανάλωση ηλεκτρικού και αερίου, πολυσυζητά ένα έκτακτο επίδομα έως τριακόσια ευρώ στους απειλούμενους με φτώχεια χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, κάτω από προϋποθέσεις δυνατότητας επιβίωσής τους, ενώ εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορούν και επιβιώνουν με κάτω των πεντακοσίων ευρώ στη χώρα μας και μάλιστα με τέτοιες αυξήσεις στα πάντα.

Των αριθμών και των παραγώγων τους ουκ εστί τέλος κι εγώ το δήλωσα εξ’ αρχής πως δεν τα πάω καλά μαζί τους.

error: Content is protected !!