ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Επ’ ευκαιρία τής επίσκεψης του πρωθυπουργού μας στο Φανάρι, όπου και σαν καλός χριστιανός παρακολούθησε την θεία λειτουργία τής Κυριακής... ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Επ’ ευκαιρία τής επίσκεψης του πρωθυπουργού μας στο Φανάρι, όπου και σαν καλός χριστιανός παρακολούθησε την θεία λειτουργία τής Κυριακής τής Ορθοδοξίας, δύο δεκαήμερα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, ευχήθηκε από άμβωνος, όλα να πάνε καλά και απηύθυνε έκκληση προς «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Σχετικά, είπε: «Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα».

Ο πρωθυπουργός μας δε, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο επ’ ευκαιρία τής επίσκεψής του στην Πόλη, προκειμένου να συνφάγει μετά του κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάπως ιδιωτικά και χωρίς πρωτόκολλα, ούτε καν γραβάτες, και να συζητήσουν σε φιλικό περιβάλλον, -όπως δήλωσαν-, για διάφορα τρέχοντα θέματα, επ’ ευκαιρία και της σύρραξης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Λεπτομέρειες από την συνάντηση, μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχουν, παρά μόνο αναπάντεχες φιλοφρονήσεις, είναι ωστόσο προφανές ότι ο πρωθυπουργός μας θα ενημέρωσε τον οικοδεσπότη του και συμποσιαστή-συνομιλητή του, για τους ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς και τους εξ’ Ανατολής που με μεγάλη αγάπη φιλοξενούμε και περιθάλπουμε τα τελευταία χρόνια, και θα πρόσθεσε, επ’ ευκαιρία, πως το πράττουμε με τα ίδια αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, με τα οποία πριν εκατό ακριβώς χρόνια, υποδεχθήκαμε και τους δικούς μας πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

error: Content is protected !!